Sari la conținut
miercuri-greva-la-lufthansa

Greva piloţilor afectează circulaţia aeriană în Germania. Cel puțin o treime din zborurile de mâine ale Lufthansa vor fi anulate.

Compania aeriană Lufthansa a anunţat că din cauza grevei piloţilor, nemulţumiţi de salarii, vor fi anulate mâine cel puţin o treime din zboruri.

Astfel, din 3000 de curse, mâine vor fi operate mai puţin de 900, ceea ce va afecta 10 mii de pasageri, transmite Reuters.

Şi astăzi au fost anulate 60 de curse, ca urmare a grevei personalului de bord de la Eurowings, divizia low-cost a companiei Lufthansa, au anunţat aeroporturile din oraşele germane, Düsseldorf şi Hambourg.

Sindicatul piloţilor de la Lufthansa a anunţat o grevă de o zi, pentru miercuri, 23 noiembrie 2016, acţiunea urmând să afecteze operaţiunile pe distanţe scurte şi medii ale companiei aeriene germane. Numai în ultimele luni sindicatul Vereinigung Cockpit a organizat 12 greve, principalele nemulțumiri fiind legate de sumele plătite piloţilor care se pensionează anticipat.

Lufthansa este cea mai mare companie de transport aerian din Germania. Greva va afecta aproape o treime din zborurile operate de Lufthansa din Germania și aproximativ 100.000 de pasageri. Potrivit estimărilor presei din Germania, greva va produce pierderi de mai multe milioane de euro companiei şi va afecta mii de pasageri.

Compania germană are mâine zboruri programate și din România, însă reprezentanții aeroporturilor din ţara noastră dau asigurări că acestea nu vor fi afectate. „Ca și în cazul grevelor din trecut de la Lufthansa, ele se referă la angajații proprii ai companiei și nu afectează colaboratorii lor. Zborurile din România se vor desfășura comform programului obișnuit”.

Comentarii

Ultimă oră