Un cuplu din Statele Unite a inclus sanctuarul Libearty în voiajul de nuntă.

   Myra Chai şi Jed Castillo au vizitat România la numai câteva zile după ce s-au căsătorit şi au ales ca punct central o locaţie interesantă pentru un cuplu aflat în luna de miere.

 „Când am aflat că România deţine un sanctuar renumit pentru urşi, am ştiut că acolo vrem să ne petrecem luna de miere. Urşii reprezintă o parte importantă a relaţiei noastre, iar Myra este îndrăgostită de aceste animale, de când se ştie. Vizita în sanctuarul Libearty a fost o experienţă revelatoare pentru noi, în care am aflat despre cruzimile la care au fost supuşi aceşti urşi şi ne-am bucurat să îi vedem că trăiesc, în sfârşit, în mediul lor natural. Deşi aceşti urşi nu se mai pot întoarce în pădure, ei se bucură de un mediu infinit mai bun decât dacă ar trăi în altă parte. Am fost norocoşi să vedem 30-40 de urşi când am vizitat sanctuarul, în luna octombrie şi, deşi efectele psihilogice ale sindromului de cuşcă sunt încă vizibile, în cazul unora dintre ei, a fost emoţionant să vedem mulţi urşi care se recuperează după torturile la care au fost supuşi”, au spus cei doi americani, citaţi de site-ul oficial al sanctuarului.

 Ambii medici rezidenţi în SUA, la Universitatea de Est din Carolina, Myra Chai şi Jed Castillo s-au căsătorit pe 22 octombrie, iar pentru întreaga poveste a nunţii lor, inclusiv a lunii de miere, au propriul site, pe platforma theknot.com.

   Myra şi Jed s-au bucurat, pe parcursul vizitei lor, să afle despre colaborarea celor de la Libearty cu SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals), asociaţie care a ajutat chiar la venirea unei ursoaice în rezervaţie.

 „Suntem fericiţi că, deşi am stat doar cinci zile în România, am reuşit să ne alocăm timp pentru vizita la Libearty şi le-am povestit tuturor prietenilor şi familiei noastre despre munca voastră extraordinară. Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi pentru ursuleţi şi vă asigurăm de toată recunoştinţa noastră”, au mai spus americanii.


Sursa: bzb.ro