Sari la conținut

La 70 de ani de la naştere, Freddie Mercury a primit un asteroid care îi poartă numele

la-70-de-ani-de-la-nastere-freddie-mercury-a-primit-un-asteroid-care-ii-poarta-numele

Freddie Mercury ar fi împlinit astăzi, 5 septembrie, 70 de ani. Iar în semn de respect, un asteroid a fost denumit cu numele său.

Freddie Mercury, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe insula africană Zanzibar, la acea vreme colonie britanică, acum parte a Tanzaniei. Părinţii săi, Bomi Bulsara şi Jer Bulsara erau perşi din India care practicau religia antică zoroastriană.

Mercury a fost trimis în India la vârsta de 7 ani. Părinţii l-au înscris la Boys School "Şcoala de băieţi" Saint Peter. A fost un elev strălucit: a excelat la sport şi a învăţat să cânte la pian. La şcoală, avea o formaţie, denumită The Hectics, unde el cânta la pian. Tot la St. Peter's a început să-şi spună „Freddie”. Mercury a rămas în India în copilărie. A locuit cu bunica şi mătuşa lui. Şi-a completat educaţia în India la St. Mary's High School în Mazagon înainte sa se întoarcă în Zanzibar.

La vârsta de 17 ani, Mercury şi familia sa au fost forţaţi să plece din Zanzibar în Anglia după Revoluţia din Zanzibar. Familia s-a mutat într-o casă mică, la periferia oraşului Feltham, în afara Londrei. Mercury s-a înscris la West Thames College, în Vestul Londrei unde a studiat arta. A obţinut o diplomă în artă şi design grafic, folosind ulterior aceste abilităţi pentru a construi emblema trupei Queen. Mercury a rămas cetăţean britanic până la sfârşitul vieţii.

După mai multe încercări cu diverse trupe, în luna aprilie 1970, Mercury s-a alăturat chitaristului Brian May şi bateristului Roger Taylor. În ciuda protestelor colegilor săi, Mercury a ales numele „Queen” pentru noua formaţie. Tot în acea vreme şi-a schimbat şi numele de familie din Bulsara în Mercury.

Freddie Mercury avea o voce deosebită şi distinctivă, ce se întindea pe 4 octave. Deşi vorbea pe tonalităţi de bariton, el cânta majoritatea melodiilor pe voce de tenor. Diferenţa dintre Freddie şi toţi ceilalţi căntăreţi rock era vocea sa.

Mercury a compus zece melodii din cele şaptesprezece de pe albumul „Greatest Hits” al formaţiei Queen: „Seven Seas of Rhye”, „Killer Queen”, „Bohemian Rhapsody”, „Somebody to Love”, „Good Old-Fashioned Lover Boy”, „We Are the Champions”, "Bicycle Race”, „Don't Stop Me Now”, „Crazy Little Thing Called Love”, şi „Play the Game”.

Freddie Mercury a murit la 45 de ani. Deşi el nu participase de ani de zile la slujbe religioase, înmormântarea lui Freddie a fost făcută de un preot zoroastrian.

A rămas în lumea muzicală drept o legendă! Freddie Mercury spunea parcă lumii: «Sunt ceea ce sunt. Şi ce?» Asta în sine era pentru mulţi o declaraţie.

Începând de astăzi, un asteroid îi poartă numele. Privilegiul i l-a acordat The International Astronomical Union, organizaţia care pune nume asteroizilor.


  Astăzi, pe 5 septembrie 2016, când Freddie ar fi împlinit vârsta rotundă de 70 de ani, un asteroid cu diametrul de 3,5 kilometri, care orbitează între Marte şi Jupiter a fost botezat "17473 Freddiemercury". Şi îi va purta de-acum numele.

Comentarii

Ultimă oră