Sari la conținut
exercitiu-la-ina-schaeffler

În data de 30.04.2014 ora 10.00, in localitatea Cristian, la operatorul  S.C. SCHAEFFLER ROMÂNIA S.R.L se va desfăşura un exerciţiu privind gestionarea unei situatii de urgenta generata de o explozie prin punerea in aplicare a Planului rosu de interventie al judetului Brasov.

SITUAŢIA OPERATIVĂ GENERALĂ

S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L. este amplasată în extavilanul  comunei Cristian la o distanţă de aproximativ 1,4 Km faţă de acesta şi la aproximativ 3 km de municipiul Braşov. În partea de Sud, Vest, Est se învecinează cu operatori economici, iar  la Nord,   la o distanţă între 60-150 m se află  DN 73 Braşov- Râşnov-Bran-Câmpulung Muscel şi calea ferată Braşov-Zărneşti.

S.C. Schaeffler Romania Romania S.R.L. face parte din Grupul Schaeffler Romania, ce cuprinde firmele de marca LUK, INA, FAG.

Fabrica Schaeffler Romania Romania este cea mai mare investiţie din zona Braşovului, începând cu iunie 2003 când s-a început construcţia ca un proiect Greenfield. S.C. Schaeffler Romania Romania. S.R.L. are ca domeniu de activitate producţia de piese şi accesorii pentru industria de autovehicule

În data de 30.04.2014, orele 10.00 , pe amplasamentul S.C. SCHAEFFLER ROMÂNIA SRL Cristian, în zona depozitului de substanţe periculoase I, pe timpul operaţiunilor de descărcare propan dintr-o autocisternă în rezervor, datorită unor defecţiuni la autocisternă, a izbucnit un incendiu, care a cuprins  capul tractor al acesteia. În timpul acţiunilor de stingere a incendiului şi de protecţie a  corpului rezervorului, datorită temperaturilor ridicate are loc creşterea presiunii în interior, slăbirea materialului de construcţie, formarea unei fisuri care duce la depresurizarea bruscă a rezervorului şi producerea unei explozii de tip BLEVE.  Datorită suflului exploziei s-a produs ruperea unei conducte de amoniac, urmată de dispersia acestuia în atmosferă.

La acest exercitiu vor asista si 23 de persoane din Moldova, Ucraina, Belarus, Armenia, Danemarca şi Azerbaijan, membri ai unor organisme care au ca sarcini implementare Directivei SEVESO.

SURSA: comunicat ISU Brașov

Comentarii

Ultimă oră