Sari la conținut

Așa-numita apă potabilă din Săcele este un lichid „urât, murdar, galben, plin de mâl, pe care nici animalele nu îl pot bea” spun localnicii.

Săcelenii plătesc prea mult și primesc prea puțin. Administrația locală nu are un plan coerent de ges­tio­nare a problemei și aruncă praf în ochi. A te preocupa doar de ex­tin­derea rețelei, ignorând calitatea celei care există deja, presupune că 90% din gospodării se vor chinui în continuare cu aceleași pro­ble­me.
„Administrația pentru cetățeni” promisă săcelenilor acum 4 ani nu există. Dezamăgiți, săcelenii s-au resemnat: „Asta-i situația, nu ne bagă nimeni în seamă, nu avem putere”. Plătesc în continuare facturile mari la apă, deși sunt ne­voiți să fiarbă apa de la robinet sau chiar să gătească cu apă îmbuteliată. Cu alte cuvinte, alimentarea cu apă potabilă este doar pe hârtie, iar oamenii plătesc enorm și degeaba.  
Pentru clarificare, pre­ci­ză­m că rețeaua de ali­men­tare cu apă potabilă a po­pu­lației din Săcele este foarte veche, datând din 1917.  În perioada 1972-1975 s-a ­extins la 32 de kilometri. În intervalul 2009-2010 serviciul de alimentare cu apă rece a fost furnizate de doi operatori: până la 31.07.2009 de către Regia Autonomă de Gospodărire Comunală şi Prestări Servicii – Săcele; de la 01.08.2009, de către Compania Apa Braşov.
„Este strigător la cer ca oamenii să plătească un preț atât de mare la apă, în condițiile în care Săcelele beneficiază de resurse va­lo­roa­se de apă. Suntem tratați nedrept și acest lucru trebuie să se schimbe. Săcelenii nu mai vor discu-ţii, ci soluții. De aceea, vă spun doar atât: am soluții pentru reducerea prețului apei la Săcele”, a spus Cris­tian Panait, candidat PNL-PSD la primăria Săcele.
Potrivit declarațiilor fă­cute de Gavril Matei, președintele PNL Săcele:
„Avem sprijin din partea Consiliului Județean pentru renegocierea contractului de asociere cu Compania Apa. Sunt câteva clauze ce trebuie modificate, în special cu privire la calitatea și prețul apei. Mizăm pe o relație echitabilă, atât din punct de vedere al furnizării, cât și al distribuției apei potabile, pentru că în acest moment plătim mai mult decât primim, ceea ce nu e deloc normal”.
Săcelenii vor plăti mai puţin pentru serviciile de apă şi canalizare. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, promite săcelenilor că preţul pe care-l plătesc pentru apă va scădea simţitor în următoarea perioadă, urmare a investiţiilor realizate cu fonduri europene.

ele.

Comentarii

Ultimă oră