Sari la conținut

Concurs inedit al frizerilor, în week-end, la Brașov

concurs-inedit-al-frizerilor-in-weekend-la-brasov

Unii dintre cei mai buni frizeri din lume se vor întrece și vor face demonstrații la Brașov!

În perioada 10 – 11 iunie 2017, la Braşov se va desfășura concursul internaţional de frizerie „Barber Battle American Style 2017”, organizat în premieră în România. Evenimentul este organizat de Asociaţia Breasla Frizerilor şi se va desfăşura la Sala Patria din Brașov.


   V-aţi gândit vreodată că este posibil ca, prin tunsoare, cineva să realizeze „Cina cea de Taină”?! Nu doar că i-a venit această idee, dar a şi reuşit să execute o astfel de „operă de artă”, unul dintre cei mai buni barberi (frizeri) din lume, Globalcuts - Fernando Martinez. El şi doi colegi de breaslă la fel de apreciaţi la nivel mondial, Chris Bossio şi Dave Diggs, se vor afla în week-end la Braşov, pentru a juriza primul concurs internaţional de frizerie organizat în România.

„Aceștia vor veni din America pentru prima oară în Europa, la Braşov, pentru acest eveniment unic şi vor face demonstraţii şi seminarii înaintea probelor de concurs”, au precizat organizatorii competiţiei.

Frizerii se vor întrece la două probe: „Fade” (tuns pierdut) şi „Free Style” (proba la alegere unde se premiază execuţia şi creativitatea).

Pentru proba „Free Style”, unul dintre concurenţi are de gând să „deseneze” pe capul unui voluntar stema Braşovului.

În data de 10 iunie 2017, începând cu ora 11.00, vor avea loc demonstraţii şi 8 ore de curs, se vor preda „tehnici de tundere”, pentru cei care vor să se perfecţioneze în acest domeniu, profesori fiind cei trei frizeri de peste ocean, respectiv Chris Bossio, Dave Dighs şi Globalcuts – Fernardo Martinez.

Consursul propriu-zis se va desfăşura pe parcursul a două zile, în weekend, respectiv pe 10 şi 11 iunie 2017, la Sala Patria ( Bulevardul 15 Noiembrie, Brașov).

Astfel, în prima zi, va fi secţiunea „Freestyle”, în cadrul căreia concurenţii vor avea de executat o tunsoare la alegere, fiind punctate originalitatea şi creativitatea, iar în următoarea zi va fi secţiunea „Fade”, unde se va puncta strict tehnica, pentru obţinerea unei tunsori „curate”. Pentru fiecare secţiune, timpul de execuţie a fost stabilit la 80 de minute.


   Pentru ambele probe sunt înscrişi aproximativ 50 de frizeri din Braşov, Piatra Neamţ, Craiova, Chişinău și Vâlcea.

Câștigătorii premiului întâi de la ambele secţiuni vor pleca în America și vor participa ca reprezentanți ai României la un concurs internaţional de specialitate (toate cheltuielile: bilete de avion, cazare, masă, maşină la dispoziție pe perioada șederii şi taxa la concurs vor fi suportate de Breasla Frizerilor). Valoarea totală a premiilor care vor fi oferite în cadrul concursului de la Braşov depășește 10.000 de dolari.

Accesul la Sala Patria va fi gratuit, existând taxă (de 20 de lei) doar pentru participarea la seminarii.

Comentarii

Ultimă oră