Sari la conținut

„Comoara Etno” – festival interetnic şcolar

comoara-etno-festival-interetnic-scolar

Festivalul va avea loc sâmbătă, 5 aprilie, la Casa de Cultură a Studenţilor Braşov, între orele 9 – 17. „Comoara Etno” este un spectacol-concurs de cântece şi dansuri tradiţionale româneşti, maghiare, săseşti, ţigăneşti, greceşti, aflat la ediţia a VI-a.
Proiectul „Comoara Etno” iniţiat de Şcoala Generală numărul 9 „Nicolae Orghidan” din Braşov, se realizează în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar al judeţului Braşov, Primăria Municipiului Braşov, Centrul Cultural Reduta, Muzeul de Etnografie Braşov, Palatul copiilor şi elevilor Braşov.
Importanţa evenimentului este dată nu doar de felul în care este pus în lumină caracterul multicultural al zonei Braşovului, ci şi de felul în care acesta creează un mediu propice pentru transmiterea elementelor de identitate culturală în rândul elevilor. Proiectul se adresează celor din tânăra generaţie şi evidenţiază tradiţii şi obiceiuri specifice comunităţilor din judeţul Braşov, punând în lumină tezaure vii: copiii pasionaţi de etnografie şi folclor.

Comentarii

Ultimă oră