Sari la conținut

În spitalele din Braşov accesul este restricţionat iar personalul poartă măşti speciale de protecţie. Asta în urma măsurilor impuse de la Bucureşti, ca urmare a identificării de noi cazuri de gripă porcină la nivel naţional.

Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii,  prof. Adrian Streinu Cercel, a decretat carantină în toate spitalele din ţară. Asta ar însemna că nimeni, cu excepţia personalului medical, n-ar mai avea voie să intre sau să iasă din vreun spital.

Confuzie? Deşi DSP Braşov a respectat întocmai instrucţiunile de la centru, nu a primit dispoziţie să sisteze accesul în unităţile sanitare, aşa cum se procedează în cazul carantinei. Chiar profesorul Streinu Cercel confundă se pare, carantina cu măsurile de restricţionare a accesului în spital. Medici care au condus de-a lungul timpului Direcţia de Sănătate Publică din Braşov spun că la decretarea carantinei, nimeni nu mai intră şi nu mai iese dintr-un spital.

Cu bilet de voie. După declaraţia de luni, a profesorului Streinu-Cercel, la Braşov, accesul în spitale a fost doar restricţionat, potrivit dispoziţiilor de la Ministerul Sănătăţii. În aceste condiţii, au voie să intre doar aparţinătorii bolnavilor aflaţi în stare gravă. „Păi nu e voie aici. Pentru că aşa am primit dispoziţie de aici încolo, adică de la uşa aia, noi facem, cine are bilet de voie cu cea mai mare plăcere intra în spital sau cine are la policlinică”, au explicat paznicii de la spitalul judeţean.

Doar restricţii. În spitalele din Braşov, potrivit dispoziţiilor ministerului Sănătăţii, accesul a fost restricţionat, fără a se lua măsuri specifice carantinei, când nimeni nu mai intră şi nu mai iese din spital. „S-a limitat la maxim numărul vizitatorilor şi vor fi permişi doar vizitatorii în caz de forţă majoră..Deci nu mai intră oricine şi la orice oră? Nu vizitele au fost limitate la maxim”, a declarat dr. Ioana Chiţea – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Odată cu restricţionarea accesului în spitalele din Braşov, pacienţii sunt triaţi la internare. Dacă au simptome de gripă, sunt chemaţi pentru a acorda consultaţii, medici de la Spitalul de boli infecţioase. În momentul de faţă, la nivel naţionat, s-au înregistrat din luna mai, când s-a diagnosticat prima persoană, 555 de cazuri de gripă porcină.

A demisionat. După mai puţin de 24 de ore de la declaraţiile făcute de Adrian Streinu Cercel cu privire la gripa porcină, secretarul de stat şi-a dat demisia din funcţie. Streinu Cercel nu a precizat motivele pentru care a renunţat la poziţia sa.

Amelia Vulcu, Sorin Focşa

Comentarii

Ultimă oră