Sari la conținut
brasov-in-top-la-programul-pentru-prima-casa

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri / FNGC IMM/ a acordat în primul semestru peste 11.000 de garanții în cadrul programului «Prima Casă».
Cele mai multe cereri, 27,6% au fost înregistrate pentru municipiul București, apoi în Cluj, cu 8,1% din totalul garanțiilor, Ilfov, cu 7,1%, Timiș - 5,8%, și Constanța, Brașov, Sibiu și Iași - cu procentaje cuprinse între 3% și 5% fiecare.
La polul opus, cu cele mai puține cereri de finanțare în primul semestru al acestui an, se află județele Gorj, Harghita, Teleorman și Sălaj, cu câte 0,4% din total, Călărași, Ialomița și Giurgiu, cu câte 0,3% din garanțiile acordate.
„Din analizele statistice efectuate, reiese că Programul «Prima Casă» a fost accesat cu pre­pon­derență de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani, care au preferat achiziționarea apartamentelor cu două camere”, se precizează în comunicat.
Prin contractele încheiate de la începutul programului și până la data de 20 iulie 2014, FNGCIMM a acordat peste 119.200 de garanții, în valoare de circa 2,3 miliarde de euro, pentru credite accesate în valoare de peste 4,56 miliarde de euro. Valoarea medie a finanțării accesate în cadrul programului este de 38.300 de euro, precizează Fondul. Potrivit comunicatului, rata de ne­rambursare a creditelor este de doar 0,2%, plafonul disponibil în prezent în cadrul programului «Prima Casă» fiind de circa 1,09 miliarde de lei (inclusiv plafonul de 490 milioane de lei destinat achiziției de locuințe prin ANL).
Creditele pe programul «Prima Casă» pot fi accesate de la următorii fi­nan­ța­tori: BCR, BRD — Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Românească, Alpha Bank, Banca Millennium, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, UniCredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, Bank Leumi România, ING Bank, Marfin Bank.

Comentarii

Ultimă oră