Sari la conținut

Atmosferă de sărbătoare și folclor românesc la Zilele Hălchiului

atmosfera-de-sarbatoare-si-folclor-romanesc-la-zilele-halchiului

Zilele din acest week-end, sâmbătă și duminică (9 și 10 septembrie 2017) sunt prilej de mare sărbătoare pentru locuitorii din Hălchiu.

Zilele Hălchiului (ediția a XIX-a), vor reuni în comună artiști de seamă, pe lângă localnici, autorități locale și invitați speciali.

Sâmbătă, începând cu ora 14.00, aniversarea comunei va debuta cu jocurile specifice Legendelor Țării Bârsei – Jocuri medievale interactive. Preșcolarii și scolarii au pregătit programe artistice cu ocazia acestei sărbători. Nu vor lipsi trupele de teatru și dans, formațiile și grupurile folclorice, dansurile moderne, Festivalul de obiceiuri tradiționale CUNUNA și alte momente de sărbătoare. Caravana lui Papa Show va face spectacol în prima seară, care se va încheia cu focuri de artificii.

Duminică, tot Hălchiul se îmbracă în straie de sărbătoare pentru Parada Portului Popular, ce va începe de la ora 11.00. Toată ziua va fi dedicată tradițiilor, iar artiștii Dinu Iancu Sălăjanu și Rodica Stan vor încălzi atmosfera cu recitaluri de muzică populară. Trupa Hora din Brașov va completa ziua folclorului românesc.

Comentarii

Ultimă oră