Sari la conținut

Un tânăr de 20 de ani s-a stins pe patul Spitalului Judeţean, după o săptămână de comă, dar trei vieţi ale unor pacienţi cu afecţiuni grave vor fi salvate de organele sale, după ce familia a acceptat prelevarea.

Două echipe de medici, una de la Spitalul Fundeni şi alta din Cluj-Napoca, coordonate de medicul Marius Neculoiu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, au efectuat sâmbătă noapte prelevarea de organe de la pacientul de numai 20 de ani, intrat în moarte cerebrală. "Când pacientul a intrat în moarte cerebrală, familia acestuia a fost de acord cu donarea de organe. Trebuia să ne grăbim, fiindcă oricând se putea produce decesul, în timp ce oameni foarte bolnavi sunt pe listele de aşteptare, pentru un organ sănătos", a explicat dr. Neculoiu, cel datorită căruia a început la Braşov prelevarea de organe în vederea transplantării.

În urmă cu o săptămână, tânărul a suferit un accident extrem de grav, sărind dintr-un tren în mişcare, fiindcă adormise şi a trecut de staţia de destinaţie. Specialiştii au prelevat de la tânăr, în urma intervenţiei de sâmbătă noapte, ficatul şi rinichii. Operaţia a durat două ore jumătate, iar organele sănătoase au fost imediat transportate în centrele medicale în care trei pacienţi, care aveau compatibilitate cu tânărul, le aşteptau. Ficatul a fost dus pentru transplant la Fundeni, iar rinichii în spitalul din Cluj.

Comentarii

Ultimă oră