Sari la conținut

4 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte să porneşti la “vânătoare” de anunturi imobiliare

4-lucruri-pe-care-ar-trebui-sa-le-faci-inainte-sa-pornesti-la-vanatoare-de-anunturi-imobiliare

4 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte să porneşti la “vânătoare” de anunturi imobiliare atunci când vrei să cumperi sau să închiriezi o locuinţă

Indiferent dacă vrei să cumperi sau sa închiriezi o locuinţă, cu siguranţă vei căuta printre miile de anunturi imobiliare, ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine. Sub presiunea timpului sau pe fondul entuziasmului de moment, supraestimarea propriilor posibilităţi financiare este o greşeală frecventă.

Înainte să porneşti la drum şi să cauţi anunturi imobiliare Brasov, ar fi bine să ţii cont de câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să câştigi bani şi timp:

1. Stabileşte-ţi un buget realist:
Calea spre găsirea locuinţei ideale începe cu stabilirea unui buget realist. Acest pas ar trebui să fie primul în procesul de căutare, deoarece din acesta vor decurge o serie de alte decizii viitoare. Sub presiunea timpului sau pe fondul entuziasmului de moment, supraestimarea propriilor posibilităţi poate fi o greşeală care trebuie evitată, întrucât va avea ca efect disconfortul financiar sau imposibilitatea achiziţionării.

2. Concentrează-te pe o anumită zonă:
Pentru a-ţi uşura căutarea este recomandat ca, înainte să începi să vizionezi cele mai atractive oferte, să-ţi stabileşti o anumită zonă de căutare, mai mare sau mai mică. Cele mai importante criterii de luat în calcul aici sunt apropierea de punctele tale de interes. Faptul că te vei concentra pe o anumită zonă nu înseamnă că, ulterior, nu vei putea face anumite excepţii, dar acestea vor fi asumate şi în cunoştinţă de cauză.

3. Informează-te cu privire la preţul corect şi la marja de negociere acceptată de vânzători:
Factorul decisiv în luarea unei decizii de cumpărare sau închiriere a unei locuinţe este preţul, mai ales pe segmentul apartamentelor „de Prima Casă”. Marja de scădere a preţului acceptată de vânzători este diferită în funcţie de tipul proprietăţii. Deşi situaţia diferă de la caz la caz, la modul general se poate afirma că preţul cerut de vânzător sau proprietar, se poate negocia. Marjele de negociere pleacă de la 4 % în cazul cumpărării unor apartamente mai ieftine (sub 60.000 euro) şi pot ajunge până la aproximativ 7 % în cazul apartamentelor a căror valoare depăşeşte 100.000 euro. Pentru case sau terenuri marjele medii de negociere sunt 10 % şi respectiv 16 %.

4. Apelează la un site specializat
Deşi poţi opta pentru varianta de a găsi o locuinţă pe cont propriu, o parte dintre ofertele pe care le vei selecta se vor afla în portofoliul unei agenţii imobiliare sau ale unor dezvoltatori imobiliari. Dacă nu doreşti să iei de la bun început legătura cu un agent imobiliar, asumându-ţi plata comisionului şi nici nu ai timp să consulţi separat toate ofertele dezvoltatorilor imobiliari sau ale persoanelor particulare, o soluţie la îndemână poate fi accesarea unui  site cu anunturi imobiliare din Brasov, care să îţi ofere acces către toate cele trei categorii de interes: dezvoltatori imobiliari, agenţii imobiliare sau particulari. În acest fel vei putea avea o viziune de ansamblu asupra pieţei imobiliare putând în acelaşi timp consulta întreaga ofertă imobiliară. Pentru judeţul Braşov acest lucru este posibil datorită Gimo.ro.

Comentarii

Ultimă oră