EURES România oferă 300 locuri de muncă vacante în Portugalia pentru campania 2018, pentru munca sezonieră în agricultură, la recoltarea zmeurei.

Dosarele de înscriere trebuie depuse până în 31 decembrie 2017, iar angajarea va fi de la sfârşitul lui februarie – începutul lui martie, salariul fiind de până în 1000 de euro.

Angajatorul asigură cazare contra cost – 2 euro/zi – şi tot el plăteşte transportul către Portugalia, costul acestuia urmând a fi dedus din primele salarii.

Pentru aceste joburi sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, avantaj având persoanele cu experienţă în agricultură, la recoltarea zmeurei sau experienţă de muncă în sere.

De asemenea, un avantaj este cunoaşterea la nivel de bază a englezei, spaniolei sau portughezei, însă aceasta nu este o cerinţă obligatorie.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Brașov, Liliana Dragomir, persoanele cu domiciliul în judeţul Braşov care corespund cerinţelor posturilor oferite trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov, strada Lungă, nr. 1A, camera 9, telefon 0268/416.879, int. 115. pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate, care se realizează pe baza unei copii a cărţii sau buletinului de identitate, o adeverinţă de la medic care să ateste că persoana este «aptă pentru munca în străinătate» şi un CV Europass în limba română.