Sari la conținut

Preşedintele Consililului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu îşi aniversează azi ziua de naştere. La împlinirea a 60 de ani, Căncescu are motive de bucurie pentru multe dintre realizările personale şi profesionale, dar şi de tristeţe pentru ceeea ce nu a reuşit să ducă la bun sfârşit. Investiţiile importante implementate de administraţia judeţeană au făcut ca Braşovul să devină una dintre principalele atracţii turistice ale României. Pentru a creşte numărul turiştilor ar fi nevoie de construirea unui aeroport, obiectiv blocat în repetate rânduri de actuala putere.


Aristotel Căncescu s-a născut la 17 ianuarie 1952 la Timişoara, iar când avea  doi ani,  familia sa s-a mutat la Braşov. După  absolvirea liceului Andrei Şaguna şi a Facultăţii de Mecanică Braşov, a lucra timp de 12 ani în uzina IAR Ghimbav, unde a  fost şef atelier proiectare piese uzinate pentru elicopterele Aluette, Puma şi Kamov.


După căderea regimului comunist, Aristotel Căncescu  a fost  senator al României timp de două legislaturi, din 1992 până în 2000. De atunci, ocupă funcţia de preşedinte al Consililului judeţean, iar prin investiţiile realizate a încercat să facă din Braşov cel mai important judeţ din  punct de vedere turistic.



Liderul PNL Braşov poate pune  pe lista împlinirilor, atragerea celor mai multe fonduri europene cu care au fost redate circuitului turistic monumentele istorice şi au fost modernizate  centrele de agrement. De asemenea prin atragere a  zeci de milioane de euro de la diverse instituţii financiare, s-a modernizat reţeaua de apă. Pe lista proiectelor pe care Consilului Judeţean nu a reuşit să le pună în practică se află construirea unui aeroport şi a unui  spital universitar, pe care, Aristotel Căncescu spune că, în ciuda piedicilor de tot felul puse până acum, nu le va abandona.



Pasionat de artă fotografică şi vizuală, dar şi de istoria cetăţii braşovene, preşedintele Consiliului Judeţean deţine o colecţie impresionantă de fotografii cu oraşul vechi, peste 7.000, fiind una dintre cele mai mari din ţară. De asemenea, o colecţie personală de aparate foarte vechi din domeniul audiovizualului a  fost expusă recent la Muzeul civiliziaţiei urbane din Piaţa Sfatului.

(E.C.)

Comentarii

Ultimă oră