Sari la conținut

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, protestează împotriva discriminării salariale, exprimându-și profundul sentiment de indignare

Sursă foto: Biz Brașov

Astăzi, între orele 10:00 și 12:00, angajații Agenției Județene pentru Protecția Mediului (APM) Brașov s-au adunat într-un protest împotriva discriminării salariale, aliniindu-se astfel la mișcarea națională de protest.

Astăzi, angajații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Brașov au organizat un protest împotriva discriminării salariale, exprimându-și indignarea față de discrepanțele salariale între aceștia și funcționarii publici din alte agenții și instituții județene. Motivul principal al protestului este nealinierea salariilor lor cu cele stabilite prin OUG 128/2023, care reglementează salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară. Salariații APM Brașov au subliniat că nu cer privilegii suplimentare, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor lor legitime.

În cadrul protestului, directorul executiv al APM Brașov, Ciprian Băncilă, a declarat că înțelege perfect motivele grevei spontane declanșate de colegii săi, evidențiind profunda inechitate la nivelul salarizării. El a subliniat că remunerația discriminatorie conduce la o fluctuație semnificativă a personalului și la demotivarea experților în a se alătura Agențiilor de Mediu. De asemenea, Băncilă a adus în atenție discrepanțele semnificative între structurile deconcentrate ale Ministerului Mediului și alte instituții, subliniind faptul că angajații acestora au salarii cu 50% și chiar 100% mai mari decât nivelul de salarizare al APM Brașov.

Protestul angajaților APM Brașov evidențiază o preocupare crescândă în rândul funcționarilor publici cu privire la corectitudinea și echitatea salarizării în cadrul sectorului public, subliniind necesitatea unei abordări mai echitabile și transparente în stabilirea remunerațiilor.

Comentarii

Ultimă oră