Sari la conținut

O doctoriţă de la Centrul Medical al Poliţiei Braşov ar putea fi anchetată după scandalul de la examenul de admitere la Academia de Poliţie.

Medicul ar fi scris în adeverinţa unei candidate din Braşov, că fata are o altă înălţime decât cea reală. Comisia de examinare de la Bucureşti a descoperit că tânăra care intenţiona să devină ofiţer de poliţie nu are înălţimea minimă prevăzută de lege pentru a putea candida. Potrivit legii, fetele care vor să candideze pentru un loc la Academia de Poliţie trebuie să aibă cel puţin un metru 65 înălţime. Tânăra care l-a determinat pe ministrul de Interne Traian Igaş să dispună anchetă la Braşov, avea doar în acte, 1,65 m.

A crescut în somn.  Şeful Centrului Medical al Poliţiei Braşov, dr. Constantin Iordache, a confirmat datele pentru MIX TV, dar a refuzat să dea declaraţii în faţa camerei, ori date despre medicul implicat. În aceste condiţii, MIX TV a cerut Ministerului Administraţiei şi Internelor, în scris, în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, date clare despre acest caz.  "Este vorba despre o singură fată, în cazul căreia s-a constatat la Bucureşti, că are cu un centimetru şi ceva, sub înălţimea trecută în adeverinţa de la Braşov. Avem o doctoriţă aici la Centrul Medical care probabil este verificată. Aparatele de măsurat sunt diferite, iar dimineaţa, imediat după ce se trezeşte, omul are o înălţime, iar mai târziu, lucrurile se schimbă. Eu am avizat acele dosare, dar avem doctoriţa care se ocupă personal, de măsurători. Probabil se fac verificări, dar nu am primit niciun document oficial de la Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor”, a spus cms.şef dr. Constantin Iordache, şef Centrul Medical Braşov al M.A.I.

Nouă candidaţi în neregulă. Nouă candidaţi la Academia de Poliţie au fost respinşi la concurs, fiind sub baremul de înălţime sau cu afecţiuni oftalmologice. Aceştia fuseseră iniţial declaraţi apţi de unităţi medicale MAI din Braşov, Gorj, Dolj, Constanţa şi Vrancea. Corpul de control al ministrului de Interne a trimis controale la toate aceste unităţi. Pentru a fi admis la academia de Poliţie, candidaţii au depus la inspectoratele judeţene de care aparţin un dosar care conţine şi rezultatul testării. Înălţimea este un criteriu important, baremul minim fiind de 1,70 metri pentru băieţi şi 1,65 de metri pentru fete.

Comentarii

Ultimă oră