Sari la conținut
an-nou-in-siguranta-

Chiar dacă ne aflăm într-o perioadă greu-încercată pentru toți, nu trebuie să neglijăm măsurile de siguranță. Casa, valorile sau bunurile personale, pot fi o țintă ușoară pentru infractori. Multe infracțiuni sunt comise sub impulsul momentului, hoții profitând de un geam deschis, de bunurile lăsate la vedere în autoturisme, pe casa scării, în curtea casei sau profitând uneori de bunăvoința cetățenilor, care în pragul sărbătorilor de iarnă doresc să împartă puținul avut cu cei ,,nevoiași”.


Să vă protejați împotriva unui hoț, nu este chiar atât de dificil pe cum credeți. Câteva măsuri de precauție adoptate la timp pot ține departe infractorii și vă pot feri de necazuri.


Astfel Poliția Brașov vă recomandă:

l Acordaţi o atenţie deosebită persoanelor care doresc să intre în locuinţa dumneavoastră cu pretextul de a vă colinda.
l Evitați să primiți colindătorii în locuinţă, chiar și dacă îi cunoașteți. Nu neglijați măsurile sanitare atât de importante în această perioadă.
l După ce ați ajuns acasă, nu uitați să încuiaţi uşa de acces în locuință și aveți în vedere, că un apartament situat la parter sau etajul I fără sistem de siguranță solid, poate deveni o țintă ușoară pentru hoți.
l Instruiţi-vă copiii ca atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.
l În cazul absenţei de la domiciliu în perioada sărbătorilor de iarnă, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa, sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră.
l Manifestați atenție sporită în stațiile de transport în comun, la urcarea sau coborârea din autobuze/troleibuze, în locurile aglomerate, la bancomate, în parcările centrelor comerciale.
l Nu lăsați bunuri la vedere în autoturism. Telefoanele mobile, gențile/borsetele, aparatele electronice, sunt vizate în mod special de infractori.
l Pentru prevenirea accidentelor cauzate de utilizarea materialelor pirotehnice în seara de revelion, vă reamintim :
l Respectați instrucțiunile de utilizare înscrise pe ambalajul acestor produse.
l Nu permiteți copiilor să manipuleze petarde și artificii sau alte materiale pirotehnice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație în perioada Sărbătorii Anul Nou recomandăm :

l Dacă ați consumat băuturi alcoolice renunțați să mai conduceți autovehicule.
l Nu urcați într-un autovehicul al cărui conducător auto a consumat băuturi alcoolice.
l Corelați permanent viteza autovehiculelor cu particularitățile circulației. Pe arterele rutiere cu suprafața carosabilă umedă, acoperită cu mâzgă, gheață, zăpadă sau polei, spațiul de oprire se dublează.

Comentarii

Ultimă oră