Sari la conținut

Al 5-lea caz de coronavirus în şcoală, la Braşov

al-5lea-caz-de-coronavirus-in-scoala-la-brasov

Şi la Şcoala nr. 15 s-a anunţat trecerea în sistem on-line din cauza unui elev confirmat pozitiv Covid-19!

Două noi cazuri confirmate cu coronavirus au fost raportate în municipiul Braşov, în ambele cazuri fiind vorba de elevi din clasele I - VIII.


   Astfel, la Şcoala Gimnazială nr. 15 este vorba de un elev din clasa a II-a şi potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, Valentin Bucur, cazul a fost raportat încă de marţi de după-amiază.


   A doua unitate de învăţământ intrată miercuri pe scenariul roşu este Şcoala Gimnazială nr. 1 şi de această dată fiind vorba tot de un elev confirmat pozitiv cu coronavirus.


    „În ambele cazuri s-a dispus suspendarea cursurilor care presupun prezenţa fizică a elevilor la şcoală, pentru următoarele două săptămâni, urmând ca aceştia să participe doar la cursuri on-line. Ce este de menţionat este faptul că unul dintre elevi este fiul educatoarei care a fost confirmată, zilele trecute, cu infectare cu SARS-CoV-2, de la Grădiniţa 9 din Braşov”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur.


     Reamintim că, luni, o elevă de la Colegiul Naţional „Unirea” a fost confirmată cu coronavirus, iar marţi, au mai fost confirmate două cazuri, unul la Grădiniţa 9 şi Liceul de Arte Plastice. La Unirea şi la Arte Plastice, în carantină au intrat doar clasele in care au fost confirmate cazurile. La Grădiniţă, trimise acasă, în izolare, au fost îngrijitoarea confirmată şi cele trei cadre didactice cu care a intrat în contact.

Comentarii

Ultimă oră