Sari la conținut

Mai mulţi localnici dintr-o comună din judeţul Covasna spun că au fost bătuţi şi înjuraţi de poliţişti, în timp ce aceştia efectuau o razie într-un cartier de rromi unde existau suspiciuni că se fură material lemnos. Poliţia a negat însă toate acuzaţiile. Poliţiştii au descins în comuna Barcani din Judeţul Covasna pentru că aveau informaţii că localnicii de acolo fură lemne. “M-a pus către perete şi numai cu picioarele mi-au dat şi cu bastonul ăla, numai în cap mi-au dat. M-au bătut din cauză că au zis că am furat”ne-a spus un localnic. “Pe mine m-au agresat. M-au pus să stau cu faţa întoarsă, să nu văd pe cine buşeşte”, ne-a spus o femeie, însărcinată în câteva luni.
“Era să fac infarct! Ţi-e frică , mă? Aşa mi-au zis. Eu am fost tare dar m-au prins şi m-au dat şi am ieşit afară ” ne-a spus un alt bărbat. “M-au târât afară şi într-un colţ, acolo mi-au dat şi apoi m-au trântit în geamuri”a mai spus unul dintre localnici. De teamă, localnicii din Barcani nu au chemat nici ambulanţa. Abia a doua zi, ei au sunat la 112. ”Un echipaj SMURD a fost solicitat în localitatea Barcani, la un caz medical, în urma căruia trei pacienţi au fost transportaţi la spitalul din Întorsura Buzăului” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

Poliţia dezminte. Localnicii sunt hotărâţi să depună plângere împotriva poliţiştilor, pentru abuz. Reprezentanţii IPJ Covasna spun însă că în timpul raziei nu s-a făcut uz de forţă.  “Din datele pe care le reţin, poliţiştii nu au folosit nici violenţa, nici mijloacele din dotare pentru realizarea actelor poliţieneşti, care le-au realizat” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Andreea Buzsi. În urma raziei au fost aplicate 38 de sancţiuni, majoritatea pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice şi pentru contravenţii silvice. 70 de persoane au ajuns la sediul poliţiei pentru cercetări şi au fost confiscate mai multe ustensile de tăiat lemn, dar şi 10 litri de alcool în valoare totală de 4.600 lei.  A.C.

Comentarii

Ultimă oră