Sari la conținut

Acţiune caritabilă pentru copiii de la Spitalul Stejeriş

Asociația Medicilor Dentiști Brașov și Teatrul de Păpuși „Arlechino” organizează azi acțiunea umanitara „Prin noi, Moș Nicolae dăruiește copiilor...”,  în sprijinul copiilor internați la Spitalul de TBC Stejeriș. La ora 11:30 voluntarii vor pleca de la Biserica „Buna Vestire”  de pe strada N. Iorga, cu darurile colectate spre Spitalul TBC situate pe Drumul Poienii. Aici copiii internați vor viziona o piesă pregătită pentru ei de artiștii de la „Arlechino”, iar apoi vor primii daruri personalizate. Totul se va încheia cu un concert de colinde.  

Spitalul are 25 de pături, iar numărul de copii internați variază. Copiii sunt tratați pentru perioade lungi de timp, conform protocolului terapeutic pentru TBC. Uneori stau și 6 luni în spital. De cele mai multe ori, acești copii provin din familii defavorizate, care nu îşi permit să-i viziteze.  

Brașovenii care vor să facă un gest nobil în preajma sărbătorilor îi pot ajuta pe copiii internați aici. E nevoie de scutece de unică folosinţă pentru copiii foarte mici, dar și de hăinuțe (pantalonaşi, salopetele, șosete), articolele de curăţenie: detergent pentru rufe, veselă și obiecte sanitare. Puteţi  aduce şi dulciuri sau fructe. (A.M.)    

Comentarii

Ultimă oră