Sari la conținut

În ultima perioadă au reapărut cererile de rebranşare la sistemul centralizat de termoficare al oraşului, anunţă reprezentanţii Tetkron, firma al cărei unic acţionar este Consiliul Local şi care se ocupă de distribuţia agentului termic din oraş. La sfârşitul iernii trecute, încă aproximativ 16.000 de apartamente mai erau branşate la sistemul centralizat.

Cereri din partea unor firme. Principalele cereri sunt din partea unor agenţi economici, dar şi unii proprietari de apartamente au depus cereri în acest sens. „Numai săptămâna trecută au fost depuse trei oferte de către agenţi economici. Probabil, varianta oferită de noi este mai ieftină decât centralele termice pe care le au”, declară Sorin Mateciuc, purtătorul de cuvânt al societăţii Tetkron.

Cine poate fi rebranşat. Şi de la proprietari de apartamente au fost depuse 20 de cereri, care se află în procedură de avizare. Astfel de cereri nu se acceptă, însă, decât pentru cei care locuiesc în scări de bloc unde 50% + 1 dintre apartamente sunt racordate la sistemul centralizat. O altă variantă acceptată este cea în care toţi proprietarii unui întreg bloc sau ai unei scări intenţionează să se rebranşeze la sistemul centralizat de încălzire.

19 august, data limita pentru cereri de debranşare. Cei care vor să părăsească sistemul centralizat de încălzire şi să-şi monteze centrale de apartament sunt însă mult mai numeroşi. Până acum au fost depuse 600 de cereri. Data limită pentru cererile de debranşare este în 19 august. Taxele sunt neschimbate de anul trecut: 370 de lei pe taxe şi avize, plus câte 100 de lei pentru fiecare calorifer. Urgentarea procedurii costă în plus 1.000 de lei.

Comentarii

Ultimă oră