Sari la conținut

4 + 16 „benzinării electrice”, în viitorul apropiat, în Braşov

4-16-benzinarii-electrice-in-viitorul-apropiat-in-brasov

Primele se vor instala lângă parcul central!

Municipalitatea braşoveană a stabilit ieri firma câştigătoare pentru achiziţia unei staţii electrice duble şi a două simple, acestea urmând să fie montate pe strada Nicolae Iorga - Parcul Central, lângă sediul Primăriei.


     Echipamentele vor fi furnizate de asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA şi SC Ago Project Engineering SRL, care a depus o ofertă în valoare de 503.506 lei cu tot cu TVA, faţă de o valoare estimată a contractului de 799.998 de lei cu tot cu TVA.


    Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, la cele trei staţii se vor putea încărca, simultan, patru autoturisme electrice. Staţia dublă va permite încărcare rapidă. Aceasta poate încărca simultan AC (curent alternativ) şi DC (curent continuu). Celelalte două staţii vor avea sisteme de încărcare de tip AC. De asemenea, pentru supravegherea parcării vor fi montate camere de luat vederi.

Primarul Braşovului, George Scripcaru a anunţat ieri că achiziţia celor trei staţii reprezintă doar prima etapă de instalare a unor astfel de dispozitive în oraş. Astfel, el a precizat că a fost finalizată documentaţia şi va fi lansată licitaţia pentru achiziţia altor 15 staţii de încărcare, în cadrul unui proiect finanţat de Agenţia Fondului pentru Mediu cu aproape 3 milioane de lei, iar Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud (Electrica), face demersurile necesare pentru instalarea unei staţii electrice în faţa Teatrului Dramatic.

„Cele 15 staţii sunt repartizate în mai multe locuri din municipiul Braşov, aşa încât să le dăm posibilitatea celor care au asemenea autovehicule să poată să le alimenteze din aceste locaţii.


    Și acest proiect se încadrează pe ceea ce înseamnă mobilitate şi accesibilitate în municipiul Braşov, reducerea poluării, calitatea aerului. Cred că este un lucru necesar pe raza municipiului Braşov, pentru că ne dorim să avem un oraş cât mai puţin poluat, cu energie verde, şi foarte dotat din acest punct de vedere”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră