Sari la conținut


Pentru ultimele două tronsoane ale ocolitoarei Braşovului s-au înscris la licitaţie 18 firme sau consorţii de construcţii. Proiectul este estimat la 60 de milioane de euro.  



Gata într-un an.



Execuţia lucrărilor pentru fiecare lot este estimată a dura 12 luni, la care se adaugă 24 luni perioada de garanţie, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Potrivit sursei citate, evaluarea ofertelor ar trebui să fie gata până pe 17 august, când vor fi anunțați câștigătorii licitației. Finanțarea este asigurată în proporție de 69,25% de către Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Contribuția statului român se ridică 30,75%.



Prima bucată, 34,8 milioane de euro.



Primul tronson scos la licitaţie va avea 7,29 kilometri şi practic leagă prima bucată din ocolitoarea Braşovului, cea care se termină în drumul spre Tărlungeni cu ce-a de-a doua bucată, care face legătură între DN11 (spre Hărman) şi DN13(spre Feldioara). Pentru acest tronson s-au înscris la licitaţie 6 firme, printre care şi Asocierea Spedition UMB- Tehnostrade SRL. Spedition a mai lucrat la un tronson de ocolitoare, aături de Concefa Sibiu. Este vorba de tronsonul doi al ocolitoare, cel care s-a stricat la două zile de la inaugurare şi se află în reparaţii de atunci. Costul aproximativ ar fi de 34,8 milioane de euro



A doua bucată e mai ieftină.



Pentru tronsonul trei al ocolitoarei în lungime de 6 kilometri şi în vaoare de 25,6 milioane de euro s-au înscris 12 firme şi consorţii. Printre acestea se numără şi Vectra Service SRL, care a realizat prima bucată din tronsonul 1 al centurii (bucata de patru benzi). Valoarea proiectului este estimată la 108,5 milioane de lei fără TVA, respectiv 25,6 milioane de euro.



Exproprieri de 5 milioane



Pentru realizarea tronsonului III primăria Braşov a plătit aproape 5 milioane de euro pentru expropierea terenurilor. Banii vor fi recuperaţi de municipalitate de la ministerul transporturilor. Tot până anul viitor se doreşte finalizarea lucrărilor de dublare a tronsonului doi al centurii, astfel încât şi acesta să aibă patru benzi. Odată finalizate lucrările tot traficul greu din oraş va fi deviat, actualmente tirurile şi camioanele trecând prin Triaj şi Bartolomeu pentru ocolire.

Se dublează şi tronsonul II. Municipalitatea va începe demersurile pentru dublarea tronsonului Ocolitoarei Braşovului, care face legătura între Hărman şi Feldioara (respectiv varianta DN 11 - DN 13). Traseul va avea câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens. Lucrările vor fi efectuate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Valoarea totală a investiţiei este de 73.209.000 de lei (17.460.000 euro).

Comentarii

Ultimă oră