Sari la conținut

18 ani de puşcărie pentru Erwin Preşmereanu!

Tânărul care a ucis o doctoriţă cu 40  de lovituri de cuţit a fost condamnat la 16 ani şi 8 luni de închisoare pentru crima. La aceasta se adaugă un rest de pedeapsă de doi ani de puşcărie pentru trafic de droguri.  Erwin Preşmereanu şi-a  recunoscut fapta. Decizia judecătorilor poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de  Casaţie şi Justiţie în termen de zece zile de la comunicarea sentinţei.Judecarea  celuilalt inculpat, avocatul Victor Teodorescu, acuzat că a ordonat  uciderea soţiei sale, continuă. Bărbatul este acuzat de instigare la  omor, îşi susţine în continuare nevinovăţia. Următorul termen a fost  fixat pentru data de 3 octombrie, când va fi audiată fiica avocatului,  Oana Teodorescu, parte civilă în proces.

Scrisoarea pentru crimă

„Scrisoarea”  cu indicaţiile avocatului Victor Teodorescu, pentru ucigaşul soţiei  sale, Erwin Preşmereanu, a fost redactată chiar în ziua crimei, potrivit  rechizitoriului.
Pe una dintre pagini este desenată o schiţă a  străzii pe care se află vila soţilor Teodorescu, dar şi a casei. Schiţa  este însoţită de textul: „Să iei o legitimaţie cu poza ta, ca să nu  atragi atenţia. Legitimaţia şi un registru de doi lei. Te duci pe str.  Brazilor, la nr…, vezi că e căzută cifra 5 din număr. Ai la dispoziţie 5  ore să te pregăteşti şi ideal este să acţionezi la ora 15.00-15.15,  azi, că mâine s-ar putea să fie prea târziu. De mâine până duminică e  soare. Azi e vreme proastă, lumea merge cu capul în jos. Plouă, e şi  frig şi oamenii tind a se grăbi să intre în casă mai repede decât atunci  când e cald”.
Erwin Prejmereanu şi-a confecţionat, la indicaţiile  lui Victor Teodorescu, o legitimaţie falsă de angajat al Electrica şi  i-a cerut soţiei avocatului să-i permită accesul în locuinţă, sub  pretextul citirii unui contor. A lovit-o, apoi, de mai multe ori, cu un  levier în cap şi, fiindcă nu murea, a înjunghiat-o de 15 ori cu un cuţit  luat din bucătărie.

Comentarii

Ultimă oră