Zărneştiul s-a putut dezvolta în această perioadă cu sprijinul Consiliului Judeţean, prin proiectele promovate în plen de către consilierul judeţean Claudiu Cornea şi cu susţinerea preşedintelui Aristotel Căncescu şi a echipei USL.
În mandatul 2008 - 2012, Zărneştiul a primit aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, fonduri alocate pentru reamenajarea şi asfaltarea unor străzi din oraş, reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.
De asemenea, 4,7 miliarde de lei vechi au fost alocaţi pentru refacerea capitală a clădirii unde a funcţionat fosta baie comunală, de lângă fabrica de celuloză.
Clădirea a fost trecută în patrimoniul oraşului de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, aici urmând să funcţioneze un centru multifuncţional.
Practic, aici va funcţiona biblioteca orăşenească, va fi amenajat un bazin de înot şi alte facilităţi pentru amatorii de sport, cum ar fi o sală de sport, în beneficiul tuturor zărneştenilor.
„În măsura posibilităţilor, am susţinut şi Sănătatea. Este vorba despre Spitalul orăşenesc. Toate aceste investiţii fac parte integrantă dintr-un proiect de dezvoltare a oraşului, un parteneriat între Primărie şi Consiliul Local, pe de o parte, şi Consiliul Judeţean, de cealaltă. Pentru perioada următoare, vom continua investiţiile în partea de infrastructură a oraşului, dar ne vom concentra în paralel şi pe promovarea agresivă a turismului din zonă“, a declarat Claudiu Cornea, consilier judeţean PNL.
De asemenea, vom elabora un program de măsuri pentru atragerea de investitori. Zărneştiul a fost un puternic oraş industrial, însă declinul economic a dus la o calamitare a oraşului, din punct de vedere social. Zărneştiul are cea mai mare rată a şomajului din judeţ.
Colaborarea dintre PNL şi PSD la Zărneşti a fost foarte bună şi înainte de a se înfiinţa în plan naţional USL, ceea ce a permis existenţa unei colaborări foarte bune între primarul Dorel Bârlădeanu şi viceprimarul Ion Voiculeţ şi consilierii locali, iar de aici, prin Claudiu Cornea, promovarea interesului oraşului la nivelul Consiliului Judeţean.
Având în vedere că această construcţie politică, USL, este certificată şi este foarte bine primită de români şi că este viitoarea forţă politică a ţării, cu primar USL, preşedinte de Consiliu Judeţean – Aristotel Căncescu - USL şi Guvern social-liberal, Zărneştiul are şansa să se dezvolte şi să primească fondurile necesare în acest sens.
„Nu va exista egoismul de la PDL. Se ştie că vicepreşedintele PDL George Scripcaru şi-a negociat bani de la Bucureşti doar pentru interesul lui personal, de a-şi conserva postul de primar, în defavoarea propriilor colegi, care au rămas să se descurce fiecare cum poate“, a mai precizat Cornea.