Sari la conținut

Vlad Moldovean, pasionat de fotografia conceptuală

La 18 ani braşoveanul Vlad Moldovean visează să ajungă să trăiască făcând ceea ce îi place, adică fotografie.
Deşi nu îşi aminteşte de când îi place să fotografieze, a făcut primele poze la doar 5 ani.  Pe  vremea aceea făcea poze cu aparatul foto pe film al mamei sale, iar apoi, o dată cu curgerea timpului prin mâini i-au trecut un aparat Smena 8(vechi de 50 de ani), o cameră digitală de buzunar, un aparat bridge şi într-un final mult visatul aparat DSLR. A participat la mai multe concursuri foto, chiar şi internaţionale, fiind şi premiat.

Fotografia egal emoţie. Deşi fotografia colorată e modul în care se exprimă de cele mai multe ori, nu neglijează nici farmecul  fotografiei alb-negru. Mai ales că citatul lui preferat este "pozând oamenii în culori le fotografiezi hainele, iar în alb-negru le pozezi sufletul". Cel mai mult îi place să fotografieze diverse obiecte (sticle, becuri, picături etc) încercând să creeze poze conceptuale care să transmită o stare sau o emoţie. În plus are o predilecţie şi pentru portrete. Şedintele foto de portret sunt  o mare provocare deoarece corpul uman este greu de iluminat, dar cum îi plac provocările nu se lasă descurajat. Deşi nu are o singură fotografie preferată, a ales cu toate acestea să vorbească în special de una. Este o fotografie cu un bec în flăcări şi umplut cu suc de sfeclă care cu ajutorul luminii a ajuns să semene la culoare cu sângele (galeria foto). Care nu poate lăsa indiferent pe cine o vede, spune Vlad. Idolul braşoveanului este celebrul fotograf conceptual Dave Nitsche.

Expoziţii personale. Până acum are în jur de 17000 de cadre trase, iar cât priveşte expoziţiile, are deja una într-un local din Braşov şi a expus şi în cadrul unui festival de arta urbană. Aşteaptă ziua în care bugetul să-i permită să realizeze o expoziţie de amploare. "În momentul de faţă fotografia este singurul domeniu în care investesc energie chiar şi atunci când am bateriile pe zero" a mărturisit Vlad. Pe www.VMphotoart.tk puteţi vedea o expoziţie permanentă cu o parte din fotografiile realizate de braşovean. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră