Sari la conținut

Vizitează virtual Aşezământul Şinca Veche

Începând cu sfarsitul lunii septembrie, Aşezământul Bucuria Neaşteptată - Şinca Veche beneficiază de un tur virtual complet actualizat, disponibil pe site-ul www.sincaveche.ro/tur.  
Realizat folosind cele mai noi tehnologii de panoramare, turul prezintă prin imagini toate zonele de interes ale Aşezământului: grota cu cele două biserici săpate în piatră, izvorul călugărului, troiţa, vatra monoliţilor, bordeiul, precum şi schitul Sfântul Nectarie, care adăposteşte o parte din moaştele Sfântului.  „Dorim ca la Aşezământul de la Şinca Veche să ajungă cât mai mulţi pelerini. Toate eforturile noastre sunt spre a lăsa urmaşilor moştenirea intactă, păstrând spiritul locului şi oferind oamenilor un popas pentru suflet. Realizarea turului virtual este una dintre modalităţile prin care încercăm să oferim tuturor comorile istorice lăsate de strămoşii noştri.”a declarat Maria Bâgiu, preşedinta Fundaţiei Ortodox Culturale “Maică Sfântă - Bucuria Neaşteptată”.

Despre Aşezământul Şinca Veche. Aşezământul Istoric-Ortodox-Cultural „Bucuria Neaşteptată“, Şinca Veche, Braşov este un proiect coordonat arhitectural de echipa arhitectului Şerban Sturdza, iubitor de tradiţie şi ecologie, interesat de utilizarea materialelor naturale.
Proiectul arhitectural a fost prezentat cu succes în anul 2008, la Bienala de arhitectura de la Veneţia.
Zona rupestră, adică peştera cu două bisericuţe scobite în gresia din dealul Pleşu, a beneficat de cercetarea arheologică realizată în anul 2005 de către Muzeul de istorie şi arheologie Braşov, prin Florea Costea, dr. în istorie şi arheologie.
Înfiinţarea schitului de la Şinca Veche, din zona Bisericilor rupestre, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, a fost aprobată de către Mitropolia Ardealului în şedinţa permanentei Consiliului eparhial din 10 aprilie 2006. Schitul este cunoscut astăzi ca Schitul „Sfântul Nectarie“, pentru că paraclisul de aici are o părticică din moaştele Sfântului Nectarie. Paraclisul „Sfântul Nectarie“ a fost sfinţit în 19 decembrie 2006 de IPs. dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.

Comentarii

Ultimă oră