Sari la conținut

Astrologul Radu Ştefănescu, consultat de ziarul ring, a realizat o astrogramă pentru fiecare zodie pentru anul 2012. Radu Ştefănescu spune că anul 2012, anul lui Marte şi al Dragonului de Apă Roşu ca Sângele, este anul conflictelor, al confruntărilor şi al schimbărilor importante. Probabil că nu va începe un nou război mondial, dar vor fi o seamă de conflicte, revoluţii, mişcări violente, mai ales pe linia de fractură dintre culturi, religii şi sisteme politice. Însă să stăm liniştiţi pentru că nu va fi sfârşitul lumii, spune astrologul.

BERBEC
Anul 2012, pentru Berbeci, este un an bun. Pentru ei nu este Sfârşitul Lumii. Nici pe departe! Energici şi încăpăţânaţi, Berbecii se vor simţi bine în anul 2012, statistic vorbind. Principala caracteristică a anului 2012 pentru Berbeci este viteza. Nativii Berbeci, fiind născuţi într-o zodie de foc, cu un patron agresiv ca Marte, au o repeziciune, o dinamică înnăscută. În anul 2012, Berbecii vor stabili adevărate recorduri, obţinând o viteză nemăsurată şi nemăsurabilă. Uneori, cei din jur vor rămâne cu impresia că persoanele născute sub semnul Berbecului au fost în două locuri în acelaşi timp, aşa de repede par că se mişcă. Acest record are un preţ însă, care se numeşte lipsa de consistenţă, superficialitatea. În anul 2012, Berbecii par că eclipsează „doctorii în superficialitate” care sunt Gemenii. Un an plin de oportunităţi, de prilejuri de afirmare în meserie sau profesie, în anturaj şi în dragoste.

TAUR
2012 este pentru majoritatea nativilor din zodia Taurului un an de optimizare. După anul zodiacal chinezesc al Pisicii (Iepurelui) 2011, în care schimbările bruşte şi evenimentele care s-au succedat rapid au neliniştit Taurii, anul 2012 (care este departe de a fi liniştit) oferă totuşi un răgaz, o pauză de ajustare. De fapt, nativii din zodia de pământ, un semn fix, nu mai pot suporta tensiunea şi frica induse de mijloacele de informare în masă şi renunţă să mai fie neliniştiţi, vor să-şi vadă de viaţa lor obişnuită. Se poate, pur şi simplu, pentru că se depăşeşte punctul critic. Realizări mai accentuate în prima parte a anului. Din vară, comoditatea pare că pune stăpânire pe zodie. Lucrurile pot să întârzie, nu mai par aşa de importante, termenele nu mai sunt respectate, se pot înregistra chiar mici insuccese. În 2012 trebuie să evitaţi sentimentele puternice şi inevitabile, este adevărat, dar negative, ca gelozia şi invidia. „Încet-încet departe ajungi!” pare a fi vorba din bătrâni care se potriveşte nativilor din zodia Taurului în anul 2012.

GEMENI
În anul 2012 nimic nu este mai motivant pentru dinamicii nativi din Gemeni decât perspectiva îmbunătăţirii situaţiei materiale. Aceasta în ciuda crizei. Sau tocmai de aceea. Gemenii, mari maeştri în arta disimulării, fac uneori lucrurile invers. Unii din zodie chiar reuşesc… Libertatea proprie, nelimitată, este bunul cel mai de preţ, şi în anul 2012 veţi încerca să obţineţi o adevărată independenţă financiară şi emoţională. Şi nu uitaţi proverbul manciurian: „Fructul copt cade singur, dar nu ajunge singur în gură”. În 2012 este necesar un efort planificat şi constant pentru atingerea scopurilor.

RAC
Anul 2012 începe cu un maxim al dinamismului vieţii dumneavoastră. Încet-încet însă nu vă veţi mai simţi ca într-un roman de aventuri, tensiunea revine la normal şi începând din luna iunie viaţa pare chiar puţin monotonă. Un Rac poate fi şi depresiv, şi dumneavoastră ştiţi foarte bine lucrul acesta. În general, nemulţumirile sunt generate de reacţia celor din jur. Zodia Racului este iubitoare de frumos şi armonie şi are o abordare paşnică, pacifistă în relaţiile sociale. O reacţie disarmonică face ca Racul să-şi arate cleştii. Noua viziune din 2012 asupra relaţiilor sociale încurajează flirturile mai neserioase şi efemere începând cu luna iulie. Vara trecând, începeţi să fiţi interesaţi de domeniul spiritual şi de artă. Noua pasiune nu ţine foarte mult pentru că fuga după cele necesare cotidian şi aventurile amoroase nu dau timpul şi liniştea necesare unei perfecţionări spirituale. „Drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune un vechi proverb chinezesc. Încet, cu grijă şi fără să riscaţi, fără imprudenţe - şi anul 2012 poate fi un an bun pentru nativii din zodia Racului.

LEU
Anul 2012 este pentru Lei şi mai ales pentru Leoaice un an plin de întâmplări de vânătoare dramatice, de evenimente enigmatice şi trăiri complexe. Se pare că totul se transformă într-un imens safari în care nativii din zodia Soarelui sunt când vânători, când vânat. Mai mult vânători… Totuşi, prin zodie nu trec decât trioul Soare-Venus-Mercur, la timpul potrivit. Aspectele sunt, însă, multiple şi complexe şi conferă anului 2012 sarea şi piperul atât de necesare vieţii. Caracteristică întregului an este dorinţa nativilor din zodia Leului de nou şi proaspăt. Care se va manifesta şi în regimul alimentar, şi în abordarea cu mult curaj a unor proiecte şi relaţii sentimentale noi. Totul în jur se schimbă cu mare viteză. Nu încercaţi să controlaţi evenimentele din viaţa prietenilor impunând date şi planuri de măsuri. „Ori la bal, ori la spital!” este vorba care caracterizează modul riscant, dar interesant, prin care Leii se vor descurca în anul 2012.

FECIOARĂ
Aveţi mai mult noroc ca de obicei, în anul 2012. Norocul stă în dinamismul indicat de prezenţa lui Marte în zodie în prima parte a anului. După 4 iulie, când Marte iese din zodie, puterea de convingere şi implicarea în lucruri şi proiecte de anvergură sunt bine sprijinite de Jupiter, de configuraţii şi aspecte favorabile. Încrederea în propriile forţe creşte pe măsură ce vă apropiaţi de sfârşitul anului. Scade dinamismul, dar creşte încrederea. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri atât în afaceri, cât şi în dragoste. Nu luaţi bârfele şi zvonurile în serios, mai ales în perioada lunilor de vară. Totuşi, în anul 2012, nativii şi nativele din Fecioară cochetează adeseori cu dezastrul din cauza perfecţionismului care îi caracterizează. „Platon, îmi eşti prieten, dar adevărul mi-e mai de preţ” este vorba din Antichitate care se potriveşte în anul 2012 nativilor din zodia Fecioarei.


BALANŢĂ
Mai tot ce aţi făcut în ultimul timp nu a ieşit cum aţi vrut şi mai totul a întârziat şi/sau s-a amânat. Dacă vreţi neapărat să daţi vina pe cineva sau ceva, suspectul de serviciu este nesuferitul Saturn, maximus maleficus, care se află în ultimele grade ale zodiei Balanţei până pe 6 octombrie, când direct, când retrograd. Până în vară aveţi obstacole de trecut şi dificultăţi de depăşit. După aceea, fără a fi un an grozav, începeţi să faceţi mici progrese în toate direcţiile. În a doua parte a anului 2012, parcă vă obişnuiţi cu situaţia nu prea grozavă, cu întârzierile indicate de Saturn şi chiar puteţi înregistra succese şi realizări! Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsaţi mass-media să vă otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme violente. Vă preocupă situaţia economică în continuă deteriorare, dar sunteţi hotărâţi să faceţi eforturi, cu orice preţ, ca să vă crească veniturile şi puterea de cumpărare. Valorile tradiţionale, obiceiurile şi religia sunt foarte importante pentru dumneavoastră. „Obiceiurile din familie sunt o a doua natură” este vorba veche care vă ghideză în anul 2012, sau, cum spuneau strămoşii noştri, romanii, „ad more maiorum”, cum făceau strămoşii!

SCORPION
2012 este un an important pentru Scorpioni. Ceea ce aveţi de făcut este bine să programaţi în primele nouă luni. Odată cu intrarea lui Saturn în zodie, pe 6 octombrie, se indică o perioadă mai puţin favorabilă. De pe 24 august până pe 8 octombrie, prin zodie tranzitează şi Marte, în domiciliul lui nocturn. Lucrurile întârzie sau iau o întorsătură neplăcută, cu ambii malefici pe rând, câteva zile chiar simultan, în zodie. Oricum, anul 2012 este un an relativ mediocru pentru toată lumea, aşa că nici Scorpionilor nu o să le fie prea bine. În special cu banii. Dar unde nu-s bani, atunci este multă dragoste, cel puţin aşa spune proverbul. Rămâne ca nativii din zodia Scorpionului să verifice această vorbă din bătrâni pe propria piele, în anul 2012. Iar dacă proverbul nu se adevereşte, atunci Scorpionii trebuie să-şi amintească că „morile zeilor macină rar, dar extrem de fin” şi să dea dovadă de anduranţa incomparabilă a zodiei. Răbdare şi iarăşi răbdare!

SĂGETĂTOR
Anul 2012 este moderat pentru această zodie de foc. Când bine, când mai puţin bine, dar, per total, un an dinamic. Elementul apă din anul Dragonului se combină cu elementul foc al zodiei. Tradiţia iniţiatică spune că din combinaţia celor două elemente, aparent antagonice, rezultă vaporii de apă, o stare dinamică de agregare a apei, folosită la mari motoare şi în energetică, la turbinele cu abur sub presiune. Deci energie! Mai multe realizări notabile, mai ales în a doua parte a anului. Emoţional, în ultima parte a anului, când se apropie sărbătorile, treceţi printr-un proces de emancipare şi de recunoaştere, de asumare conştientă a visurilor şi dorinţelor dumneavoastră. În 2012, caracterul, efortul personal, abilitatea şi munca sunt cheile succesului. După cum spunea Euripides: „Natura este sigură, nu averea!”.

CAPRICORN
Din punct de vedere astrologic, în tot anul 2012, prin zodia Capricornului tranzitează Pluton, cam între şapte şi opt grade, cu o lungă perioadă când este retrograd. Din punct de vedere astronomic, planeta Pluton se află în ultimele grade ale constelaţiei Săgetătorului. După cum am mai arătat în repetate rânduri nu trebuie să se confunde constelaţia cu zodia. Îndepărtata planetă Pluton, poate o mare cometă atrasă de Soare, induce o regenerare rapidă, mai ales psihică. Se poate interpreta, Pluton fiind o planetă colectivă, ca nativii din Capricorn vor suporta mai uşor necazurile vremii şi ale vremurilor şi îşi vor încărca bateriile mai repede decât alte zodii. O realizare notabilă în a doua parte a anului. Tot anul trebuie să daţi dovadă de energie şi de tenacitatea. Pentru că, după cum spunea Shakespeare, „Nu slăbi planul tău prin lâncezeală şi amânare”.

VĂRSĂTOR
În 2012, Neptun părăseşte, în sfârşit, zodia Vărsătorului pe data de 4 februarie. Este posibil ca, după acea dată, idealismul dezarmant al nativilor din Vărsător să devină mai pragmatic, dacă se poate spune aşa. Pe plan general, poate şi sistemul medical, mondial şi local va deveni mai realist şi mai folositor populaţiei, pentru că Neptun guvernează şi spitalele, iar prezenţa planetei colective în Peşti, de la începutul lui februarie 2012, pare a semnifica şi schimbări în bine în sistemul medical. Se pare că în acest an, cu un început ceva mai capricios, vă simţiţi bine, relaţiile cu persoanele apropiate, contactele dumneavoastră în mediul social şi relaţional cotidian sunt agreabile, plăcute, liniştitoare. Lipsa de ordine şi de metodă face ca lucrurile să nu iasă cum ar trebui şi cum vă aşteptaţi. Puteţi preveni această situaţie nesatisfăcătoare printr-o planificare riguroasă a timpului dumneavoastră. Pentru că toate crizele îşi au începutul în criza de timp. „Necazurile tale provin întotdeauna de la alţii. Găseşte cauza şi vei putea combate efectul”, spunea Omar Khayyam.

PEŞTI
În tot timpul anului 2012 îl aveţi pe Neptun în primele grade ale zodiei, când direct, când retrograd. De fapt, astronomic vorbind, Neptun se află undeva în ultima parte a constelaţiei Vărsătorului de Apă. Din nou trebuie să atragem atenţia că nu trebuie confundate constelaţiile cu zodiile. În a doua jumătate a anului, începând cu 12 iunie, îl aveţi pe Jupiter în zodie. Dacă în prima parte a anului vă zbateţi ca peştele pe uscat, cea de a doua jumătate, fără a fi excelentă este, totuşi, mai favorabilă. În 2012 Peştii au ca temă vechiul proverb hanseatic: „Nu este peştişor, oricât de mic, care nu viseză să devină balenă”. Sigur, proverbul este aşa de vechi că nu se ştia că balenele sunt mamifere, fiind foarte deosebite de peştii cei cu sânge rece. Deosebire de care trebuie să ţină seama în 2012 şi încăpăţînaţii Peşti în dorinţa lor de parvenire. Pentru că orice ar face nu pot să devină… balene! (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră