Sari la conținut

În acest sfârşit de săptămână melomanii au parte de două reprezentaţii ale operei "Carmen" iar literaţii se pot bucura de întâlnirea cu scriitorul Matei Vişniec. Însă nu neglijaţi nici cluburile, unde vă aşteaptă un concert cu ANDA sau un show sexy cu vedete.

Cluburile au oferte bogate pentru cei care ales să-şi petreacă timpul liber dansând. Invitaţi în Trippin Cafe vineri seara sunt THE MODEL şi JB, iar sâmbătă seară  GOJIRA şi Dex. Clubul Rockstad vă invită sâmbătă,  pe 10 martie, la concertul celor de la E.M.I.L. Tot sâmbătă seara, în premieră pentru Brașov, Divizia sexy vine la Kasho Club! E timpul ca fetele frumoase să preia controlul! Kasho Club va fi plin de vedete din care menţionăm: Andreea (Miss România), Agnes, Mihaela, Denisa, Laura (vedete Tv), Irina (co-prezentatoare la Antena1 - Bingo), Andra şi Mădălina Pamfile (vedeta PlayBoy). Bilet de intrare: 20 lei.
Pentru cei care merg în Bamboo, Andra va susține sâmbătă seară un concert. Andra este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune voci ale momentului, iar pentru sâmbătă seara promite un show incendiar.
Duminică seară sunteţi invitaţi  să participaţi în Social Pub, de la ora 20.00, la un eveniment  nonconformist, numit teatrul social.

"O oră cu Matei Vişniec". Biblioteca Județeană "George Barițiu" Brașov și Facultatea de Litere a Universității Transilvania Brașov vă invită vineri, în cadrul Serilor Barițiu, la "O oră cu Matei Vişniec". Întâlnirea cu scriitorul român, stabilit în Franţa,  va fi însoțită de lansarea a trei cărți editate în 2011 în România și urmată de o sesiune de întrebări din public și discuţii.Se vor lansa  romanul “Dezordinea preventivă“,  cartea de poeme “La masă cu Marx” şi proza poetico-erotică “Scrisori de dragoste către o prințesă chineză”. Vor prezenta  scriitorii Andrei Bodiu, Adrian Lăcătușu, Mihai Ignat. Evenimentul va  avea loc vineri, 9 martie, la Mansarda Casei Baiulescu, începând cu ora  17.00.

Spectacol de teatru. În acest weekend, la Teatrul Dramatic sunt programate următoarele piese: Vineri seară, de la ora 19.00, este “Jake şi femeile lui” de Neil Simon. Regia aparţine lui  Petre Bokor. Preţul biletelor:  categoria I - 11 lei; categoria II - 9 lei. Preţ redus pentru elevi, studenţi: 5 lei
Sâmbătă seară se joacă  piesa “D’ale Carnavalului “ de I.L. Caragiale. Regia e semnată de   Şerban Pui.  Preţul biletelor: 13 lei. Preţ redus pentru elevi, studenţi: 10 lei.
Duminică, de la ora 19.00 este programată  piesa ”Casa” de Evgheni Grişkoveţ şi Anna Matison. Regia aparţine lui Cristi Juncu. Preţul biletelor: categ. I. 11 lei; categ. II. 9 lei. Preţ redus pentru elevi, studenţi: 5 lei.
Teatrul pentru copii "Arlechino" Braşov îi invită duminică pe copii la spectacolul "Frumoasa din pădurea adormită" de Adela Moldovan după Charles Perrault.  Spectacolul are două reprezentaţii de la  10:30, respectiv 13:00. Preţul unui bilet de intrare este 7 lei.

Două reprezentaţii la Operă. Sâmbătă şi duminică, de la ora 18.30, artiştii Operei Braşov vă invită la spectacolul „Carmen“ de George Bizet. „Carmen“ este cea mai cântată operă din lume, preferata melomanilor. Spectacolul de balet de duminică seara pe scena Operei Braşov marchează debutul prim-balerinei Ramona Mezei în rolul Carmen și a prim-balerinului Dorin Mirea (rol Don Jose), alături de Lucian Bacoiu (Cluj - Napoca), Iulia Coşeriu, Istvan Both (Cluj - Napoca), Ioan Dorin Coşeriu, Cristina Rotundu, Adrian Scriminţ, Claudiu Buldan (Bucureşti), Genoveva Breaz, Mugurel Oancea şi Cristian Fieraru (voce). Biletele se găsesc la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel.: 0268 419380. Program casierie: Marţi - Vineri 10 - 17.00 şi în ziua spectacolului, cu o oră înainte de începere.
Premiera “Carmen” la Paris, în martie 1875,  a fost un eşec total pentru George Bizet. Poate tocmai această dezamăgire avea să-i aducă moartea, trei luni mai târziu, fără să poată bănui că ultima sa creaţie nu numai că avea să reziste timpului, dar va fi şi cea mai apreciată. Puţini cunosc poate că “Habanera” din opera “Carmen”, i-a fost inspirată lui George Bizet, de una din melodiile lui Yradier, publicată într-o colecţie de cântece la mijlocul secolului trecut.

Nu uitaţi că luni, Tudor Gheorghe revine la Brașov, cu un show excepțional. Premiera spectacolului „Între Rapsozi și Lăutari“ va avea loc la Sala Studio a Teatrului Sică Alexandrescu, de la ora 19.00. „Rapsod şi lăutar“ este ultima producţie a lui Tudor Gheorghe, un spectacol de o valoare certă, în care marele artist arată mai bine ca nimeni altcineva cele două ipostaze valorice alemuzicii tradiţionale româneşti. Un spectacol plin de perle muzicale, de rafinament şi de măiestrie, în care vremurile de altădată devin realitate. Informații suplimentare și rezervări puteți face la numărul de telefon 0752.791.902.

Comentarii

Ultimă oră