Sari la conținut

Un CD cu melodiile preferate ale Regelui Mihai (video)

Un CD intitulat "Muzica Regelui", cu 15 dintre piesele preferate ale Regelui Mihai, printre care pe primul loc se află "Poema română" de George Enescu, a fost lansat sâmbătă în Capitală.

Discul, lansat de Curtea Veche Publishing, este un cadou al Principesei Margareta şi al Principelui Radu pentru Regele Mihai, care împlineşte, pe 25 octombrie, 90 de ani.

"Muzica a însemnat foarte mult pentru Rege când era în exil. A fost ceva esenţial pentru el", a spus Principesa Margareta, prezentă la lansarea cd-ului.  Ea a precizat că melodia de suflet a Regelui Mihai este "Poema română", de George Enescu, pe care obişnuia să o asculte cu familia sa în exil.

CD-ul "Muzica Regelui" cuprinde 15 piese, printre care "Marşul Carol I", de Iosif Ivanovici, "Luarea Plevnei", de Anton Kratochwill, "Poema română", de George Enescu, "Gaudeamus igitur", poemul simfonic "Preludiile" (fragment final), de Franz Liszt, "Bolero" (fragment final), de Maurice Ravel, Simfonia a IX-a în Re minor op.125 (fragment final din partea a IV-a) de Ludwig van Beethoven.

CD-ul se vinde împreună cu un mic volum de prezentare bilingv, în care Principele Radu povesteşte cum Regele Mihai I îşi aminteşte simfonii impresionante sau orchestre care l-au marcat, dar şi cât de dificil a fost să se reintegreze în societatea românească în timpul comunismului, singurătatea şi izolarea simţite. CD-ul şi volumul de prezentare "Muzica Regelui" se comercializează împreună la preţul de 30 de lei.

Comentarii

Ultimă oră