Sari la conținut

Studenţii Facultăţii de Medicină, în preajma sărbătorilor de iarnă, au pus pe planul doi studiile şi s-au pregătit intens pentru a crea atmosfera de Crăciun chiar la Căminul pentru Persoane Vârstnice.

Viitorii asistenţi medicali au împărţit daruri şi au cântat colinde pentru ca bătrânii de aici să simtă căldura unei familii şi să-şi aducă aminte cu drag de magia sărbătorilor.    
S-au pregătit intens. Înainte să se prezinte în faţa publicului, artiştii de la Facultatea de Medicină, secţia asistenţă medicală, au făcut repetiţii.
Şi asta pentru ca totul să iasă fără nici o greşeală. Iniţiatoarea acestor acţiuni, Mihaela Cardiş, spune că organizează de câţiva ani buni astfel de evenimente în prag de sărbătoare, iar studenţii au răspuns mereu cu acelaşi devotament. „Mă bucur că sunt studenţi care vin. Ideea a fost de la început să vină ci cărora le face plăcere, deci nu e nimeni obligat. Au venit cu hăinuţe, sala e plină şi ei se bucură”, spune Mihaela Cardiş, asistent universitar Facultatea de Medicină Braşov. „E mai greu în sala de operaţii şi avem mai multe satisfacţii, dar în acelaşi timp avem satisfacţii şi în acest plan deoarece reuşim să aducem bucurii şi zâmbete pe faţa mai multor oameni care sunt speciali“, ne-a spus Elena Mladin, studentă Facultatea de Medicină Braşov. Emoţiile s-au aşternut imediat în sala de mese a Căminului pentru Persoane Vârstnice din cartierul Noua, acolo unde au poposit colindătorii.
Vor continua acţiunile caritabile. Colindele le-au adus aminte bunicilor de copilărie şi mai exact de mirosul de cozonaci şi brad. Studenţii le-au împărţit daruri dulci vârstnicilor. Tinerii de la Facultatea de Medicină au planuri mari pentru zilele următoare, când vor împărţi jucării, dulciuri şi hăinuţe unor copii de la clubul elevilor din Săcele, iar apoi vor ajunge şi la oamenii străzii din Gara Braşov.
Studenţii de la secţia Balneofiziochinetoterapie sau viitorii terapeuţi au strâns şi ei bani, şi în această săptămână vor cumpăra anumite dispozitive pentru recuperarea pacienţilor de la Spitalul de Neurologie din Braşov. (L. N.)

Comentarii

Ultimă oră