Sari la conținut

Sala de Sport a Liceului „G. Moroianu” din Săcele a fost transformată în spital de campanie

sala-de-sport-a-liceului-g-moroianu-din-sacele-a-fost-transformata-in-spital-de-campanie

„Staţi acasă!” Aşa arată un spital de campanie, o „inaugurare” tristă pentru Braşov

Primăria Săcele a anunțat că în eventualitatea unui val de infectări cu Covid 19, spitalul din localitate a luat măsura de a amenaja un spital de campanie în oraș. Astfel Sala de Sport a Liceului „G. Moroianu” a fost transformată în spital de campanie.


   Măsura a fost necesară din cauza faptului că unitatea sanitară nu dispune de un număr mare de paturi, iar circuitele medicale existente sunt compatibile desfășurării unei activități medicale pentru patologii non-infecțioase.


   Sala de Sport dispune de circuite medicale adecvate desfășurării unui spitalizări de campanie, fiind astfel create în primă fază 50 de paturi care pot deservi potențiali pacienți, iar ulterior se vor monta încă 50 de paturi.


   Circuitele medicale și amenajarea spațiilor sunt monitorizate de compartimentul de epidemiologie reprezentat de dr. Daniela Petrescu, medic specialist epidemiologie medicală.


     Tot pentru judeţul Braşov e în analiză construirea unui spital modular Covid 19, cu 40 de paturi ATI, care să preia pacienţii pentru care nu mai sunt locuri în cele 3 spitale angrenate acum în lupta Covid 19.

Comentarii

Ultimă oră