Sari la conținut

Teliul a fost în acest weekend capitala muzicii reggae din România. Sute de tineri din întreaga ţară, iubitori ai acestui gen muzical, şi-au dat întâlnire la cea de-a treia ediţie a Festivalului de muzică reggae. Fenomenul de la Teliu a început acum trei ani cu doar o gaşcă de prieteni şi s-a extins încet dar sigur ajungând ca anul acesta să numere aproximativ 600 de participanţi. Evenimentul s-a bucurat de susţinere din partea autorităţilor şi datorită fapului că  primarul din localitate este un mare iubitor al genului muzical.

Primarul, fan reggae. "Acum trei ani a debutat. Atunci a fost o mică petrecere realizată de un localnic Sebastian Şubert. Bucurându-se de succes le-a venit ideea să facă un festival. Ne-am consultat de altfel pentru că şi eu în tinereţile mele am ascultat muzică reggae şi m-a încântat ideea" a precizat Şerban Vasile, primarul Teliu.

De la 60 la 1000 de participanţi. "Când am pornit treaba asta, prima dată am avut 60 de persoane, era ziua mea, toţi în aceeaşi poieniţă. Anul următor am avut 200-300 de persoane şi acum ne aşteptăm la minim 500-600 de oameni"a  povestit Sebastian Şubert, organizatorul festivalului. Având în vedere că festivalul se bucură de un succes din ce în ce mai mare cu siguranţă anul viitor vor fi peste 1000 de participanţi, spun organizatorii.

Au urcat pe scenă:


Dorian (Selecta) - Oldies, Roots, Dub - strictly vinyl style

RastahFairy (Selecta) - Roots US - Faya Foundation (Selecta) - Digital ReggaePhlo Da Shaolin (Selecta) - New Roots, DancehallDani - Dubstep setCougin (Selecta) - Dub & Dubstep setZRO - Dubstep setLoco - Dubstep setSupafly (Selecta) - Dub and Roots ReggaeDroo (Selecta) - Roots General Escu (Selecta) - Roots Sheba (Selecta) - Oldies, Roots, Dub

Comentarii

Ultimă oră