Sari la conținut

Mobilierul urban creat de elevii și studenții din Brșov, denumit Hub-IN, a fost instalat în centrul orașului

Sursă foto: Primăria Brașov

Machetele create anul trecut la școala de vară Hub-In au fost transformate în mobilier urban și amplasate în patru piețe din centrul istoric al orașului.

Astăzi, soluțiile de mobilier urban imaginate de elevii și studenții din Brașov, dezvoltate în cadrul școlii de vară „Orașul ca o sală de clasă”, au devenit tangibile, fiind amplasate în patru piețe din centrul istoric al Brașovului.

Machetele pentru cele 10 obiecte de mobilier urban, incluzând bănci și foișoare, au fost create de 24 de tineri brașoveni în timpul școlii de vară de anul trecut și au fost adaptate fiecărei piețe în parte.

Printre aceste obiecte se numără „Banca Articulată”, o structură versatilă cu multiple întrebuințări, și „Banca Barcă”, un ansamblu de obiecte de șezut care aduc un element ludic pe străzile orașului.

Evenimentul de amplasare a mobilierului urban în Piața Sf. Ioan a fost marcat de prezența a doi dintre creatorii acestuia, care au împărtășit cu entuziasm procesul de creație și utilitatea obiectelor pentru comunitate.

Proiectul HUB-IN, care a facilitat această inițiativă, este finanțat prin programul „Orizont 2020” al UE și este coordonat de municipalitate prin intermediul Agenției pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului (ABMEE). Acesta are ca scop regenerarea centrelor istorice și promovarea principiilor de sustenabilitate și valorificare a patrimoniului local.

Transformarea zonelor urbane istorice nu se limitează doar la conservarea patrimoniului, ci și la alinierea la principiile sustenabilității și inovării, iar proiectul HUB-IN reprezintă un pas important în această direcție.

Comentarii

Ultimă oră