Sari la conținut

Ginul este o băutură alcoolică spirtoasă, aromată cu fructe de ienupăr.
În afară de ienupăr poate avea arome de anason, scor­țișoară, coajă de portocală, lămâie, coriandru sau prune sălbatice. Concentrația de alcool variază între 40-45%.
Originar din Olanda, ginul era vândut la început în farmacii ca medicament utilizat pentru tratarea gutei, a afecţiunilor renale şi gastrice, începând cu secolul al 14-lea. De aici s-a răspândit în Anglia, la sfârşitul secolului al 17-lea, unde a devenit foarte popular.
Cel mai răspândit sortiment de gin este London dry gin. Acesta se obține prin redistilarea alcoolului etilic după ce au fost adăugate plantele aro­ma­tice. Con­centrația se obține adăugând apă demineralizată.
Ginul olandez este mult diferit de cel englezesc. Este distilat din orz și adesea îmbătrânit în contact cu lemnul, fiind asemănător whisky-ului. Are un conținut mai mic de alcool decât London dry gin și o aromă mai puternică.

Comentarii

Ultimă oră