Sari la conținut

Aragazul e pe post de mobilier aşa că toată mâncarea este gătită fără foc! Nimic nu se fierbe şi nici nu se prăjeşte. Cu toate acestea în bucătărie se pregătesc printre altele sarmale, pifteluţe şi clătite. Mai mult decât atât, niciun preparat nu conţine carne. Este reţeta de succes a unei braşovence, care a adoptat un stil de viaţă sănătos şi a slăbit câteva kilograme bune fără diete drastice şi înfometare, ci consumând doar hrană vie.

Braşoveanca  Corina Bacalu nu foloseşte focul atunci când prepară mâncarea şi consumă doar hrană vie. A renunţat de mult la carne, ouă şi lapte. Practic alimentaţia zilnică a tinerei este formată din legume, fructe, seminţe, nuci, verdeţuri. Fata îşi surprinde mereu musafirii cu feluri principale de mâncare foarte gustoase: avem câteva exemple care au făcut cu ochiul tuturor. Vorbim de sarmale şi pifteluţe fără carne, pregătite din seminţe de hrişcă, nucă, ciupercuţe, pătrunjel şi morcov, roşii, usturoi şi ierburi aromate. Corina spune că nu petrece foarte mult timp în bucătărie pentru că acest tip de gătit nu iţi mănâncă timpul.
"Dacă gătim alimentele la o temperatură mai mare de 45 de grade practic îşi pierd toate vitaminele şi mineralele şi atunci le pregătim la o temperatură ca şi cum ar sta la soare la 40 de grade maxim. Dar până se ajunge acolo e foarte bine ca în bucătărie să avem cel puţin un cuţit de bucătărie bun, dar ideal este să avem un robot de bucătărie mai performant la o mie de waţi pentru că ne ajută foarte mult" a povestit Corina.
   Secretele gătitului fără niciun proces termic ni le-a dezvăluit într-un timp foarte scurt.

"De exemplu germenii de ridichi. Sunt foarte aromaţi şi plini de vitamine, fosfor, fier şi sunt de asemenea foarte buni pentru indigestie. Eu îi folosesc în special iarna, pentru că legumele în general sunt făcute în solar şi işi pierd vitaminele, iar prin aceşti germeni ne dăm mai multă viaţă în mâncarea din farfurie"  spune Corina.
   Totul a început de la dragostea pentru natură. Preparatele ei au un succes atât de mare încât fata se gândeşte să-şi deschidă propria afacere, unde să-şi înveţe clienţii cum să gătească fără foc şi mai ales care sunt reţetele cele mai valoroase din punct de vedere al conţinutului de vitamine şi minerale.

"La început îmi doream un restaurant, dar apoi am obervat că oamenii sunt cam reticenţi la mâncare, dar în schimb la dulciuri până acum nu m-a refuzat nimeni şi nici nu cred că mă va refuza. Dulciurile sunt foarte cremoase, foarte bune, nu sunt făcute cu zahăr şi se pot da şi copiilor peste 2,3 ani şi doamnelor care vor să slăbească, dar şi celor care au diabet" a completat braşoveanca.
   Tânăra şi-a făcut un blog www.corinabacalu.blogspot.com, unde deja îi scrie foarte multă lume interesată de o viaţă fără e-uri. (L.N. )

Comentarii

Ultimă oră