Sari la conținut
banii-de-la-bazinele-inutile-redirectionati

Premierul Victor Ponta a anunţat că banii de la rectificarea bugetară vor  fi redirecţionaţi la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap, arieratele din sănătate şi celor ale autorităţilor locale.
"Sper să rezolvăm câteva din problemele cele mai grave moştenite: banii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, câteva din echilibrările pentru reducerea arieratelor, adică datoriile pe care le au autorităţile pe care le au la diverşi furnizori, să rezolvăm problema cu finanţarea sănătăţii pentru că în bugetul aprobat în decembrie banii se termină prin septembrie. (...) Cei mai mulţi bani se duc la asigurarea plăţii rambursărilor acelea de pensii - ceea ce am adoptat încă de la începutul guvernării", a spus el.


Banii vor fi luaţi în special de la piscinele şi de pârtiile de schi inutile ale fostei guvernări, dar vor fi aduşi şi din încasările de la ANAF, a cărei conducere nouă este mai eficientă decât cea anterioară, a detaliat Ponta. "Vă prezintă domnul Florin Georgescu de unde am reuşit să mai tăiem şi ce am mai reuşit, mai ales, să încasăm în plus, asta... că întotdeauna de tăiat ştie toată lumea, de unde să încasezi mai mult. Slavă Domnului, din fericire, la ANAF, după schimbarea fostei conduceri, lucrurile merg mult mai bine şi avem încasări mai multe. Am tăiat din - ştiţi deja - foarte cunoscutele piscine de la ţară şi pârtiile de schi de la soare...

Nu, nu, atenţie, că eu sprijin sportul, dar nu sprijin prăduirea banilor pe motiv de sport că, dacă faci piscină în nu-ştiu-ce sat, aia nu înseamnă că sprijini sportul, sau dacă faci pârtie de schi unde nu vine zăpada niciodată. Aia nu e un sprijin al sportului, aia e o... Sau dacă faci patinoar cum l-a făcut la Braşov, care, în loc să coste patru milioane, costă 12 milioane. Ăla e jaf, nu e sprijin al sportului", a explicat primul-ministru.


Ponta a făcut aceste declaraţii la ieşirea de la MAI, unde a discutat cu autorităţile locale. "Vreau să pun exact pe masă cu toţi partenerii noştri, pentru că aleşii locali sunt partenerii noştri, ai Guvernului, câţi bani avem, care sunt restricţiile pe care le avem, prima pe care n-o putem încălca e de a respecta ce am stabilit cu FMI şi cum împărţim aceşti bani destul de puţin", a mai afirmat acesta.
Premierul a mai declarat că îşi doreşte o instituţionalizare a întâlnirilor cu reprezentanţii autorităţilor locale şi că această primă discuţie de miercuri cu aceştia ar trebui să fie urmată de o alta în septembrie, înainte de construcţia bugetului pe 2013.

Comentarii

Ultimă oră