Sari la conținut

Tu știi cum să îți îngrijești corect părul? 4 obiceiuri nesănătoase la care trebuie să renunți pentru a-ți păstra părul sănătos

tu-stii-cum-sa-iti-ingrijesti-corect-parul-4-obiceiuri-nesanatoase-la-care-trebuie-sa-renunti-pentru-ati-pastra-parul-sanatos

Părul tău se numără printre principalele atribute pe care oamenii din jur le observă atunci când te văd pentru prima dată. Un păr frumos și sănătos poate spune multe despre obiceiurile și stilul de viață al purtătorului.


Unii dintre factorii care îi amenință sănătatea, precum radicalii liberi din aerul poluat, îți depășesc puterea de control. Există însă, anumite lucruri pe care probabil le faci în mod regulat și care participă la degradarea acestuia. Odată ce realizezi care sunt obiceiurile distructive, încearcă să

renunți pe cât posibil la ele, pentru a te asigura de faptul că părul tău va rămâne puternic și sănătos.

Iată care sunt cele 4 activități nocive la care trebuie să renunți pentru a avea grijă de sănătatea părului tău!

1.Vopsirea regulată a părului

Toate femeile își doresc la un moment dat o schimbare de look, iar părul este printre principalele victime ale acesteia. Dacă și tu îți vopsești în mod regulat părul, cel mai indicat este să renunți complet la acest obicei.


Cu toate acestea, este foarte greu să renunți total la vopsirea părului odată ce ai pornit pe acest drum. Pe lângă motivele estetice, părul tău se va obișnui cu pigmenții de vopsea odată ce firul de păr este expus în mod repetat. Dacă nu îl vei mai vopsi o perioadă mai îndelungată de timp, va începe să își piardă din luciu și textură, devenind tot mai uscat și mai greu de coafat. Dacă și tu te afli în această situație și nu poți renunța la obiceiul de a-ți vopsi părul, încearcă să înlocuiești vopseaua permanentă cu o vopsea organică sau henna, căci aceasta nu atacă firul de păr la fel de violent.


De asemenea, dacă ai decis să te alături taberei blondelor și îți decolorezi în mod regulat părul, evită pe cât posibil nuanțele platinate și aplicarea substanțelor oxidante pe lungime. La fiecare vopsire, aplică decolorantul doar la rădăcină și optează în rest pentru un nuanțator cât de cât închis, precum blondul miere sau auriul.


2. Coafarea pe bază de căldură


Deși reprezintă un obicei la care aproape orice femeie apelează în fiecare zi, coafarea pe bază de căldură se numără printre cele mai nocive lucruri pentru părul tău. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să îți arunci toate plăcile de îndreptare sau ondulatoarele în care ai investit până acum. Dacă apelezi la ele doar ocazional, la evenimente speciale sau situații unde îți dorești să îți atingi potențialul maxim de frumusețe, acestea vor reprezenta o daună neglijabilă pentru părul tău. Problema reală apare atunci când ajungi să le folosești în fiecare zi.


Nu îți face griji: există numeroase metode de a coafa părul în mod natural, care nu implică folosirea căldurii sau a altor produse chimice de styling. Încearcă să înlocuiești treptat folosirea plăcilor de păr cu ele și vei observa în timp o îmbunătățire substanțială a aspectului părului tău.


3. Folosirea șampoanelor sau a balsamurilor cu sulfiți, suflați sau parabeni


Cu siguranță știai deja că trebuie să eviți cu orice preț parabenii. Știai însă că sulfiții și sulfații pot și ei nocivi pentru părul tău? Aceștia se găsesc în majoritatea șampoanelor din comerț, căci se numără printre componentele care ajută la eliminarea grăsimii și a murdăriei acumulate la suprafața firului de păr. Cu toate acestea, părul tău are nevoie să păstreze o parte din uleiurile sale naturale pentru a rămâne sănătos. Unii sulfiți pot elimina o cantitate prea mare de astfel de uleiuri, lăsând părul uscat și lipsit de viață.


Pentru a evita astfel de riscuri, optează pentru un șampon bio potrivit tipului tău de păr. Spre deosebire de alte șampoane din comerț, variantele organice se folosesc de extracte naturale din plante pentru a-ți curăța firul de păr, fără a-l usca. Din contră, dacă alegi șamponul potrivit părului tău, te vei putea bucura de numeroase beneficii pe care plantele ți le vor aduce și vei observa o îmbunătățire aproape imediată a aspectului acestuia.


4. Nu dormi cu părul ud!


Cu siguranță te-au avertizat și pe tine părinții în copilărie de faptul că nu trebuie să dormi cu părul ud.. Parțial, au avut dreptate. Nu, nu te vei trezi cu ochii roșii și cu nasul înfundat dacă adormi fără să-ți fi uscat părul, însă nu este un obicei foarte sănătos pentru părul tău.


Când este umed, părul devine mai sensibil iar frecarea dintre firul de păr și suprafața pernei poate duce la ruperea lui. De asemenea, dacă adormi cu părul ud, ești mult mai predispusă la infecțiile fungice de la nivelul scalpului, ceea ce poate duce la afecțiuni neplăcute precum mătreața sau iritațiile.


Dacă îți dorești să ai un păr sănătos mult timp, ai grijă să îl protejezi suficient. Deși poate că efectele nocive ale acestor mici obiceiuri nesănătoase nu sunt foarte observabile acum, ele își vor face simțită prezența negreșit. Elimină-le acum din obișnuința ta iar părul îți va arăta cât de recunoscător îți este!


Sursă foto: Shutterstock.com.

Comentarii

Ultimă oră