Sari la conținut
transport-in-comun-cu-biciclete-la-rasnov

De mai multe luni, la nivelul Primăriei Râşnov se lucrează la un proiect de amenajare a unei reţele coerente de piste pentru biciclete, care să suplinească atât lipsa transportului public în oraş, dar care să vină şi ca un „produs turistic” în completarea ofertei locale existente, menit să ofere turiştilor o diversificare a modului de petrecere a timpului liber.

Pentru acest proiect, din bugetul local pe 2018 a fost alocată suma de 124.000 lei, recent a fost stabilită şi reţeaua de piste, iar în această perioadă se lucrează deja la ridicarea topografică necesară studiului de fezabilitate.

Proiectul pregătit de edili este unul ambiţios, lungimea totală a pistelor urmând să fie de peste 16 kilometri, iar în tot oraşul ar urma să fie amenajate 14 staţii „bike sharing”.

Pistele vor fi amenajate cu respectarea celor mai exigente standarde, spaţiile destinate bicicliştilor urmând să fie separate de cele destinate autoturismelor.

Conform proiectului, în staţiune se vor amenaja piste pe 26 de străzi, reţeaua fiind gândită pe trei inele, pentru fiecare dintre ele, în traseu fiind incluse atât instituţii de interes public, cât şi zone în care se pot face plimbări de agrement.

Infrastructura de transport public pentru biciclişti va face obiectul unui dosar pentru obţinerea fondurilor europene, fiind identificată deja axa de finanţare.

Comentarii

Ultimă oră