Sari la conținut

La ora actuală datorită preţului ridicat al carburanţilor este bine să ne gândim serios atunci când achiziţionăm o maşină.

Chiar dacă preţul maşinii este mai mare, investiţia iniţială se amortizează prin consumul redus de carburant. Cele mai economice maşini la ora actuală sunt cele hibride, şi ne referim aici la hibridele electrice.
1. Toyota Prius. O maşină care este des amintită nu doar datorită celui mai scăzut consum (3.9 litri/100 Km), ci şi datorită faptului că este cea mai bine vândută maşină hibridă. Prius III hibrid reîncărcabil este cel mai nou model din serie şi a fost prezentat la salonul de la Frankfurt în septembrie 2011. Acest model este echipat cu o baterie litiuion de 4.4 kWh care permite o autonomie de 23 de km în mod electric. Timpul de încărcare la o priză clasică este de 90 de minute. Această versiune reîncărcabilă este dotată cu acelaşi motor ca şi Prius III clasic: pe benzină, de 1.8 litri, asociat cu un motor electric. În total combinaţia celor două motoare oferă 136 CP.
2. Honda Civic hibrid. Cel mai nou model de Honda Civic hibrid a fost prezentat anul acesta la salonul auto de la Detroit. Constructorul japonez a venit cu câteva noutăţi faţă de vechile modele. Astfel, bateriile nu vor mai fi din nichel, ci litiu-ion ca şi la Toyota Prius, aceasta însemnând o autonomie mai mare. Unul din obiectivele firmei Honda este de a vinde maşinile hibride la preţuri asemănătoare cu cele pe benzină sau motorină, astfel vânzările de hibride să ajungă la 10% din totalul acestora. Bateriile litiu-ion, deşi sunt mai scumpe, sunt mai compacte, cântăresc mai puţin şi sunt mai eficiente la încărcarea cu energia recuperată din forţa de frânare. Consumul mixt este de 6.5 litri/100 Km.
3. Ford Fusion hibrid. Este cea mai economică maşină de clasă medie din America şi, pentru o maşină hibridă este destul de rapidă. Maşina este echipată cu un motor de 2.5 litri cu patru cilindri şi un motor electric. Împreună cele două motoare dezvoltă 191 CP. Consumul mixt este de 5.7 litri/100 Km.
4. Nissan Altima hibrid. Este prima maşină hibridă a firmei Nissan. Foloseşte tehnologia hibridă de la Toyota, din 2007 când a fost lansată pentru prima dată. Este vândută în special în SUA şi în Canada, fiind folosită mult ca taxi şi de către poliţie. Maşina este dotată cu un motor de 2.5 litri pe benzină şi un motor electric. Dacă în oraş este folosit motorul electric, pe autostradă intră în funcţiune propulsorul care nu consumă mai mult de 7 litri/100 km.
5. Lexus HS250h. O maşină din divizia de lux a firmei Toyota, hibridă, care este dotată cu un motor de 2.4 litri, cu patru cilindri, pe benzină, care dezvoltă 187 CP şi un motor electric. Maşina este construită pe platforma celei de-a treia generaţii de Toyota Avensis. Consumul mixt este de 6.7 litri/100 Km.

Comentarii

Ultimă oră