Sari la conținut

Spitalul Codlea a cumpărat un aparat de testare Real Time PCR

spitalul-codlea-a-cumparat-un-aparat-de-testare-real-time-pcr

Spitalul Codlea va putea testa pe loc Covid 19, hepatite, HIV. Unitatea a cumpărat un aparat de testare Real Time PCR. Rămâne problema termenului de livrare: 30 de zile

Reprezentanții Spitalului din Codlea au anunțat că a fost cumpărat un aparat de testare Real Time PCR. Procedura de achziție a fost făcută deja, iar echipamentul urmează să fie livrat în maxim 30 de zile. Cu acest aparat vor putea fi făcute teste oricărei persoane cu simptome specifice noului tip de coronavirus, anunță reprezentanții unității medicale. Diagnosticul poate fi dat într-un interval cuprins între 45 și 120 de minute. Aparatul poate fi manipulat de personalul medical de laborator din cadrul spitalului.

„Aparatul Real Time PCR este un echipament pentru cercetare și diagnostic molecular, care poate fi utilizat pentru testarea tuturor tipurilor ADN/ARN virale (inclusiv coronavirus) și bacteriene în vederea unui diagnostic molecular clar, în special în hepatite cronice B, C, D, B+C sau infecții cu virusul HIV. Pe lângă măsurile pe care le-am luat în vederea prevenirii răspândirii virusului, personalul Spitalului Municipal Codlea împreună cu întreaga administrație publică locală se implică în continuare în lupta împotriva coronavirusului, Consider că prin achiziția acestui echipament impactul asupra populației va fi unul pozitiv prin faptul că vom putea monitoriza starea de sănătate, oferind o gamă mai largă de servicii medicale la Spitalul Municipal Codlea”, au anunțat reprezentanții unității medicale.

În Codlea, la Staţia de Ambulanță, 7 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, iar alte 2 cadre medicale infectate au fost depistate la Spitalul Codlea.

Comentarii

Ultimă oră