Sari la conținut

Săcelenii pot învăţa limbi străine sau dansuri la Centrul Multicultural şi Educaţional

sacelenii-pot-invata-limbi-straine-sau-dansuri-la-centrul-multicultural-si-educational-

După ce în toamna anului trecut au fost terminate lucrările la Centrul Multicultural şi Educaţional (CME) de la Săcele, luna aceasta vor începe şi activităţile în cadrul acestui centru.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Săcele, în 10 ianuarie 2017, la ora 10.00, la Centrul Multicultural şi Educaţional va avea loc prima şedinţă de analiză a cererilor depuse de ONG-uri sau persoane fizice autorizate care vor să desfăşoare activităţi acolo, după care se vor repartiza şi sălile şi se va stabili programul, având în vedere că în fiecare sală urmează să îşi desfăşoare activitatea mai multe ONG-uri.

Reprezentanţii Primăriei şi prestatorii de servicii vor stabili tot atunci şi condiţiile de colaborare.

Pentru a desfăşura activităţi în acest centru, au fost depuse aproximativ 30 de cereri, iar la Centrul Multicultural şi Educaţional sunt „binevenite” toate asociaţiile, fundaţiile sau persoanele fizice care, în principal, desfăşoară activităţi cu copii din Săcele.

Cele mai multe cereri au fost depuse de către cei care vor să organizeze cursuri de dans (de societate, populare, moderne, dans clasic).

De asemenea, două ONG-uri vor să desfăşoare activităţi cu persoanele cu dizabilităţi (în sala special amenajată în acest scop), iar o asociaţie de pensionari şi-a manifestat intenţia de a utiliza sala specială destinată seniorilor. Au mai fost depuse cereri pentru organizarea unor cursuri de pictură, de limbi străine, sau a unor ateliere de lucru manual, fotografie sau mesteşuguri tradiţionale, etc.

Cererile pot fi depuse tot timpul anului la Centrul de Informare a Cetăţenilor din cadrul Primăriei Săcele şi se aprobă în funcţie de sălile disponibile şi de program, pe criteriul primul venit, primul servit.

Noul centru amenajat în fostul Grup Şcolar de Construcţii Montaj din Săcele dispune de o sală de spectacole de 260 mp cu 314 locuri (dotată cu echipamente de ultimă generaţie) şi de alte 14 spaţii pentru diferite activităţi.

Comentarii

Ultimă oră