Restaurantul Just Cookin din Dallas, Carolina de Nord, unde fiecare client plăteşte cât doreşte , a apărut în urma unei idei a propietarei Dana Parris care a reuşit să-şi tripleze veniturile cu acest model de afacere, scrie ZF.ro.
"Suntem într-un oraş foarte mic şi afacerile pe perioada de vară se duceau în jos. " a declarat Parris pentru ABC News. "Casa de marcat era o parte care ne îngreuna afacerea. În final, am predat controlul ei clienţilor şi a fost cea mai bună decizie. "
Parris a pus în restaurant un afiş pe care scrie: "Cât valorăm noi ? Eu pun credinţa mea în faţa meniului, nu avem preţuri, nu avem note de plată,  plătiţi  exact cât consideraţi că valorează mâncarea pe care aţi servit-o".De atunci, clienţii au reacţionat într-o varietate de moduri.
"Am avut oameni care vin să mănânce acum , chiar dacă înainte nu şi-ar fi permis să ia masa în localul nostru şi alte persoane care plăteasc un pic mai mult decât în mod normal. "