Făgăraşul va intra oficial în magia sărbătorilor de iarnă vineri, 1 Decembrie 2017.

   Edilii făgărășeni au decis ca în 2017 aprinderea luminițelor de sărbătoare să aibă loc mai devreme decât în anii trecuți, în seara zilei de 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

   Ziua de 1 Decembrie 2017 va începe cu o festivitate dedicată Zilei Naționale a României, la Monumentul Eroilor de lângă Catedrala Ortodoxă, unde va avea loc o slujbă religioasă și un ceremonial militar, începând cu ora 11.00.

   Startul petrecerilor de Crăciun va fi dat în centrul orașului, odată cu aprinderea luminițelor de sărbători, la ora 17.00.

   Odată cu aprinderea decorurilor luminoase, făgărășenii se vor bucura și de evenimentele pregătite de autoritățile locale, iar copiii vor fi în centrul atenției, fiind organizat un program special pentru ei.

  În plus, de la ora 18.00, făgărășenii sunt așteptați la Casa de Cultură unde va avea loc un spectacol folcloric cu artiști și ansambluri din Făgăraș și Țara Făgărașului. Pe scena Casei de Cultură va urca și interpretul Paul Ananie.

  Evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie se vor încheia cu retragerea cu torțe a Gărzii Cetății Făgăraș, programată pentru ora 19.30.