Sari la conținut

MERCUR e retrograd. Cum ne afectează şi cum să ne păzim

mercur-e-retrograd-cum-ne-afecteaza-si-cum-sa-ne-pazim

Sunt perioade în an când planetele merg în sens invers, adică ‘se retrag’. Toţi cei care aţi auzit de Mercur retrograd (sau orice altă planetă) ştiţi că nu e de bine.

Mercur urmează să fie retrograd între 19 decembrie 2016 şi 8 ianuarie 2017. Această planetă este responsabilă cu tot ce înseamnă comunicare, conexiuni, orice element care lucrează cu informaţia. Mercur se pune că un zid în calea comunicării, căci informaţiile (până şi cele mai banale) sunt greu de recepţionat. În această perioada se recomandă a face curăţenie (atât sufletească, dar mai ales în casă – pentru a elimina energiile negative -), a te despărţi de persoanele de care până acum ţi-a fost greu să o faci şi a creiona noi proiecte de viitor.

10 sfaturi importante ca să treci cu brio peste Mercur retrograd, conform astrologie.acasa.ro

1. Lasa-te dus de val

2. Călătoreşte cât mai puţin posibil

3. Gândeşte-te că nu durează o veşnicie

4. Evită sa iei decizii importante

5. Rămâi conştient

6. Pleacă capul

7. Foloseşte acest timp în favoarea ta

8. Nu o lua personal

9. Ia-ţi notiţe

10. Foloseşte-l pe Mercur drept scuză

Ai pierdut trenul? Dă vina pe Mercur. Dormi prea mult? Şi pentru asta îl poti învinovăţi tot pe Mercur. La o adică, dacă tot eşti nevoit să suporţi o întreagă astfel de nebunie din partea unei planete, atunci de ce să nu o faci măcar ţap ispăşitor pentru tot ceea ce nu funcţionează cum trebuie! Totuşi, trebuie să ştii că aceste evenimente neplăcute nu vin nicidecum toate deodată şi se prea poate întâmpla să nici nu remarci vreo schimbare semnificativă în timpul retrogradarii mercuriene.

Comentarii

Ultimă oră