Sari la conținut

Începe Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 2018!

incepe-festivalul-international-cerbul-de-aur-2018

  Mai sunt doar câteva ore până va fi deschisă oficial ediţia aniversară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, o ediţie în an de Centenar al României Mari, dar şi ediţia care marchează 50 de ani de existenţă a evenimentului.

Cerbul de Aur este un brand deosebit de important pentru TVR, pentru România şi pentru Braşov. Este un eveniment complex, care presupune un efort colectiv uriaş. E plăcut faptul ca echipa TVR a filmat postcard-urile (prezentările) concurenţilor chiar la noi, în judeţul Braşov, promovând obiectivele turistice din zona noastră.


    În anul Centenarului, ediţia aniversară a Festivalului are un format special: o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente. Cerbul de Aur 2018 se va încheia cu România Centenar, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

  Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968, acum fix 50 de ani şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009.

Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Plus artiștii care s-au lansat în urma concursurilor de interpretare, aflați în momentele respective, la început de drum și care au avut ulterior o carieră muzicală în ascensiune!


 Cerbul de aur 2018 debuteaza cu o Gală dedicată artiştilor care au marcat de-a lungul timpului Festivalul!


   Artişti români care au intrat în istoria Cerbului de Aur revin pe scena de la Braşov. La 50 de ani de la prima ediţie, Festivalul Internaţional se deschide cu o seară de gală dedicată lor. Cerbul de Aur își celebrează laureații, în prima seară a Festivalului.


    Pe 29 august 2018, Cerbul de Aur va da viață scenei din Piaţa Sfatului cu un spectacol consacrat artiştilor care au marcat de-a lungul timpului evenimentul de la Braşov, primul şi cel mai mare Festival Internaţional de interpretare din România.

Prima seară este o sărbătoare a laureaţilor Festivalului, de la Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach. Gala va prilejui și momente in memoriam, ca un omagiu adus unor artiști români care au urcat cu succes pe scena Cerbului de Aur, dar care acum nu mai sunt printre noi (Dan Spataru, Mălina Olinescu, Laura Stoica, Anda Călugăreanu).

Publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiștilor premii la Festival: „Say something”, „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime”, „Noapte caldă” şamd.

„Gala care deschide, în acest an, Festivalul, va fi una dintre cele mai emoționante componente ale ediției aniversare. Momentele care o alcătuiesc vor trezi, cu siguranță, amintirile celor care au urmărit „Cerbul de Aur” de-a lungul edițiilor anterioare și vor reprezenta o adevarată galerie de portrete a artiștilor de valoare care au urcat pe podiumul acestui eveniment organizat deTeleviziunea Română. Va fi un adevărat festin pentru iubitorii muzicii românești de calitate!”, a dezvăluit Smaranda Vornicu, directorul Festivalului Internațional Cerbul de Aur.

Alături de ei, o vom revedea pe artista italiană Gigliola Cinquetti, câştigătoarea marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1968 şi invitată la a doua ediție a Cerbului de Aur, în anul 1969. Legendă a muzicii italiene, Gigliola Cinquetti va deschide seria recitalurilor din prima seară a Festivalului.

Un recital ce se anunță emoționant va susține și Luminiţa Dobrescu, prima româncă ce a câştigat Marele Trofeu Cerbul De Aur.

În seara inaugurală vor mai susţine recitaluri Andra, laureată a ediţiei din 2005 şi interpretul de fado Paulo Braganza, care va aduce parfumul ritmurilor lusitane pe scena Cerbului. Artistul portughez ne va oferi un moment inedit, de neuitat prin interpretarea unor piese din repertoriul Mariei Tănase în registrul unic al muzicii fado.

Reprezentanții României la cea mai recentă ediție Eurovision, trupa The Humans, vor cânta, în premieră, două piese proaspăt înregistrate în studio, dar și câteva melodii care au rămas în memoria edițiilor anterioare ale Cerbului de Aur.

Aurelian Temişan şi Ilinca Avram vor prezenta prima seară a Festivalului Cerbul de Aur!


    Prima seară a Festivalului Cerbul de Aur îi aduce alături pe Ilinca Avram, prezentatoarea matinalului de la TVR Moldova şi Aurelian Temişan. Ea blondă, el brunet, ea moldoveancă din Basarabia, el oltean de la Craiova, ea firavă şi delicată, el înalt şi puternic. Amândoi, însă, artişti obişnuiţi cu scena şi publicul. Ilinca şi Aurelian sunt cei doi prezentatori ai spectacolului ce deschide ediţia aniversară Cerbul de Aur 2018.

Aurelian Temişan a fost dealtfel și unul dintre prezentatorii ultimei ediţii a Cerbului de Aur (cea din 2009). El se declară foarte curios să afle cine va lua premiile. „Către cine va pleca Cerbul? Va rămâne undeva în România, va pleca în Europa sau într-un alt colţ al lumii? Nu ştim. Ştim doar că, pe 29 august - 2 septembrie, ne vedem în Piaţa Sfatului, la Cerbul de Aur....Pe 29 vă dau întâlnire direct de pe scenă pentru că voi fi la cârma prezentărilor. Aşadar, ne vedem pe scenă, la seara de deschidere a Cerbului!”, anunță hotărât Aurelian Temişan.

Om de televiziune, dar pasionată şi de muzică, Ilinca Avram debutează pe scena din Piaţa Sfatului la braţul lui Aurelian Temişan, aflat la a doua experienţă ca prezentator al prestigiosului Festival.

„Este o onoare pentru mine să dau start evenimentului anului din Piaţa Sfatului, alături de Aurelian Temişan. Este un eveniment istoric ce marchează 50 de ani de la prima editie, dar şi Centenarul Marii Uniri. Este şi o mare responsabilitate, având în vedere că doar două basarabence au mai prezentat Cerbul de Aur, acestea fiind marea actriţă Stela Popescu şi inegalabila Anastasia Lazariuc. Va fi o seara memorabilă pentru mine! Vă aşteptăm cu drag în data de 29 august la Braşov, la un spectacol de gală! Ne vedem acolo!”, declara emoționată Ilinca Avram.

 Cerbul de Aur 2018 va debuta în această seară la ora 20:30. Festivalul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD.

Comentarii

Ultimă oră