Sari la conținut

Încep înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2018

incep-inscrierile-pentru-selectia-nationala-eurovision-2018

Înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2018 încep pe 15 noiembrie 2017, pe 22 decembrie 2017 urmând să fie anunțați semifinaliștii competiției.

În premieră în istoria Eurovision România, semifinalele și finala națională vor fi organizate în șase orașe din țară.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecția Națională Eurovision România o pot face până pe 15 decembrie 2017. Piesele pot fi trimise prin poștă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanților nr. 191, sector 1, București), pe suport CD, cu mențiunea „Pentru Selecția Națională Eurovision 2018” înscrisă pe plic, ori pot fi trimise electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro.

Artiștii vor interpreta piesele în studiourile TVR, iar juriul va alege semifinaliștii pe 21 și 22 decembrie.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecția Națională va avea cinci semifinale, urmând ca numele finaliștilor să fie anunțate la începutul lunii februarie.

Semifinalele și finala Selecției Naționale se vor desfășura pe parcursul lunilor ianuarie și februarie 2018, fiind organizate în șase orașe din România, unite în Anul Centenarului Eurovision de tema alegerii reprezentantului țării noastre la etapa internațională a Concursului Eurovision 2018.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la în Portugalia, la Lisabona (după ce precedenta editie a competiției muzicale a fost câștigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”), cu semifinalele pe 8 și 10 mai 2018 și finala pe 12 mai 2018.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elvetia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Comentarii

Ultimă oră