Sari la conținut

HALLOWEEN 2016 Costumațiile de clovn nu sunt preferate anul acesta de americani

halloween-2016-costumatiile-de-clovn-nu-sunt-preferate-anul-acesta-de-americani

Costumațiile de Halloween vizează tot ceea ce este macabru sau înspăimântător, însă anul acesta hainele de clovni au fost considerate de americani prea sinistre pentru a fi îmbrăcate, potrivit AFP.

Luni 31 octombrie milioane de copii costumați în vrăjitoare, cadavre sau schelete ies pe străzi pentru a cere dulciuri din poartă în poartă într-o atmosferă veselă, de carnaval. Dar costumul de clovn nu se numără printre cele preferate. Marile magazine Target au încetat să comercializeze măștile de clovni, potrivit purtătorului lor de cuvânt Joshua Thomas.

"Nu poți să te îmbraci în clovn, lumea va crede că ești cu adevărat unul dintre ei", l-a apostrofat un copil pe colegul său, care a preferat această costumație. Clovnii fac parte din panoplia tradițional a filmelor horror și a caselor bântuite din parcurile de distracții. Dar în SUA psihoza este cât se poate de reală, iar pe internet proliferează agresiunile comise se clovni siniștri.

Teama de clovni nu este luată în derâdere în SUA unde autoritățile au avertizat împotriva oricărei utilizări deplasate a acestei costumații la 31 octombrie. "Să știți că puteți fi arestat dacă purtați mască de clovn cu intenția de a tulbura liniștea publică", a avertizat pe Twitter biroul șerifului din Palm Beach, (Florida). Comitatul Kemper din Mississippi a interzis purtarea costumului de clovn în timpul sărbătorii de Halloween și o amendă de 150 de dolari celor care încalcă interdicția.

Sursa: agerpres.ro

Comentarii

Ultimă oră