Sari la conținut

Făgăraşul e în sărbătoare! Au început „Zilele Cetăţii Făgăraş”

fagarasul-e-in-sarbatoare-au-inceput-zilele-cetatii-fagarasului-

Făgăraşul e în haine de sărbătoare până la finalul acestei săptămâni. Locuitorii săi, dar şi turiştii vor avea avea parte de fel şi fel de distracţii la Cetatea Făgăraş.

Anul acesta, organizatorii „Zilelor Cetăţii Făgăraş” au pregătit şi ceva inedit. Latura sudică a Zidului Cetăţii, se va transforma astăzi şi mâine (19-20 august) într-un ecran gigant.


  Vor fi proiectate imagini 3D care prin forme şi culori vor pune în valoare suprafaţa şi stilul arhitectonic al Cetăţii. Va fi un spectacol multimedia de video-mapping, unic în Europa. Pe zidul cetăţii va fi proiectat un show de 5 minute care se va repeta până la orele dimineţii. Filmuleţul care va fi proiectat va spune povestea Cetăţii, arătând simbolic cum a fost construită Cetatea Făgăraş de către locuitorii din satele Ţării Făgăraşului. Acest film va fi proiectat vineri şi sâmbătă noaptea, începând cu ora 23.00, dupa finalul concertelor de pe scenă.

De asemenea, participanţii la Zilele Cetăţii Făgăraş vor avea şi o tabletă care va fi aşezată pe promenadă. Acolo copiii vor putea să deseneze şi totul se va vedea pe zid.

La Zilele Cetăţii Făgăraş, participanţii vor putea degusta diverse preparate specifice mai multor etnii care convieţuiesc împreună în municipiul Făgăraş.

Organizatorii spun că cei care vor fi prezenţi vor avea parte de lucruri frumoase. Vor fi seri cu muzică populară, dar şi dansuri ale minorităţilor, ca noutate. De asemenea muzică dance în vogă, dar şi apariţii ale unor artişti cu vechime.

Dacă ieri a urcat pe scenă pentru un recital Cristian Pomohaci, în serile ce urmează vor susţine concerte Ciprian Marius Pop, Antonia, Compact, Nicole Cherry. Dar în fiecare zi vor fi şi alţi invitaţi surpriză şi mulţi artişti locali.


  Sărbătorea Cetăţii a debutat ieri de la ora 17.00. Astăzi făgărăşenii şi turiştii sunt aşteptaţi la Cetate începând cu ora 18.00, iar sâmbătă spectacolele vor debuta la ora 18.30. Duminică, în ultima zi de festival, petrecerea va începe la ora 19.00.

Făgăraşul nu este numai o cetate istorică, este totodată un oraş activ al României cu un trend ascendent. Aşadar până duminică vom sărbători Făgaraşul. Au început „Zilele Cetăţii Făgăraş" !

Comentarii

Ultimă oră