Sari la conținut

Elevi cu talente de bucătari, din tot județul, s-au întrecut la Făgăraş, la „Junior Chef Şenchea”

elevi-cu-talente-de-bucatari-din-tot-judetul-sau-intrecut-la-fagaras-la-junior-chef-senchea

Tradiţie a locului, devenită concurs judeţean în 2017, „Junior Chef Şenchea” a adunat, marţi, 16 aprilie 2019, echipe de bucătari în devenire de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ din Făgăraş, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“ din Braşov şi Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu“ din Braşov, care s-au întrecut în cadrul celei de-a treia ediţii judeţene a concursului de gătit.


    „Este a treia ediţie a concursului Junior Şenchea Chef. Este un concurs judeţean acum, un concurs la care participă de data aceasta trei echipe. Una din unitatea noastră de învăţământ şi două de la Braşov, de la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu şi Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu.


În juriu avem membri din partea agenţilor economici, parteneri de practică cu care colaborăm foarte bine pe partea de învăţământ dual şi profesional şi nu putem decât să le mulţumim colegilor noştri, doamnelor de la catedra de Industrie alimentară, care şi în acest an s-au ocupat de organizarea şi de buna desfăşurare a concursului şi le dorim tuturor concurenţilor succes“, a spus Laura Pop, director adjunct al Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“.


 Așadar, juriul format din bucătari și agenți economici, a fost atent la cele mai mici detalii de pe masa de lucru. La finalul concursului, echipele participante au fost premiate.


   „Susținem acest exercițiu, acest concurs pentru că este un concurs în care se învață, un concurs în care își pot arăta priceperea în bucătărie și cred că noi în turism de asta avem nevoie“, a spus Carmen Schuster, președ. Asociației Pro Turism Țara Făgărașului.


    Fiecare echipă participantă în concurs s-a străduit să realizeze preparatele cât mai bine. Asta pentru a le arăta celor prezenți că pot, cu ajutorul cunoștințelor acumulate, să-și demonstreze abilitățile de viitori profesioniști. Concursul a fost un prilej bun pentru a demonstra eficiența învățământului dual.


  „Spre deosebire de alți ani, când preparatele au fost pe bază de carne, anul acesta ne-am gândit să facem un preparat pe lacto-vegetarian și am mers mai mult pe produse de post, având în vedre că este și postul Paștelui. Anul acesta avem o echipă mixă formată din doi copii din clasa a XI-a, doi copii de clasa a X-a și un copil de clasa a IX-a. Am zis că împreună echipa este mult mai coagulată iar cei mici trebuie să învețe de la cei mari. Noi ne-am axat pe două preparate: colțunaș și ca preparat de bază am ales vinete umplute cu sos Napoletan“, ne-a spus Silvia Monea, cadru didactic la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

Comentarii

Ultimă oră